Lovassport

2018.09.26. 17:20

Ragyogó eredményeket érnek el, megnyerték a csapatversenyt is

Sikeres hónapokon vannak túl a sásdi Dömse Tamás csapatának lovasai, hiszen az országos Championátuson, a Pannon Díjugrató Touron és a hétvégén megrendezett regionális díjugrató versenyen is szép eredményeket értek el.

Szabó Dániel

– Az országos Championátus az utánpótlás díjugratók egyik legszínvonalasabb versenye, az ország öt különböző régiójának legjobb lovasai csapnak össze – mondta Dömse Tamás, a Dél-dunántúli Máchánszky Gyula régió csapatvezetője. – Ezen a megmérettetésen egyéniben ifj. Dömse Tamás fiam harmadik lett, a csapatversenyt pedig ikertestvérével, Bencével és két alföldi lánnyal kiegészülve megnyerték.

Szeptemberben szintén Tamásiban rendezték meg a pénzdíjas Pannon Díjugrató Tour Vállalkozók Kupája pénzdíjas versenysorozatot, ahol a honi lovassport legjobb felnőtt, junior, ifjúsági és gyermek lovasai mérték össze tudásukat. A három fordulós megmérettetésen ifj. Dömse Tamás a döntő futamon a második, összetettben a hetedik helyezést érte el Conquistador nevű lovával egyéniben. A csapatversenyen az Unterhuber Nóra (Logan), Szapper Soma (TT Darisca), ifj. Dömse Tamás (Conquistador), Dömse Bence (Arrado) összeállítású baranyai kvartett a három fordulóból kettőt megnyert, így győzött összetettben.

Ez a hétvége sem maradt eredménytelen, hisz a Dél-dunántúli regionális döntő ifjúsági kategóriájában ifj. Dömse Tamás első, Dömse Bence pedig ötödik lett.

Családi örökség, benne van a vérükben

A tizenhét éves ifj. Dömse Tamás ikertestvérével először csak hobbiként gondolt a lovaglásra, de hamar ráéreztek az ízére, és eldöntötték, hogy ezzel szeretnének foglalkozni a jövőben.

– Hétévesen kezdtünk el lovagolni. Ez egy családi örökség, benne van a vérünkben, hiszen nagypapánk fogathajtó volt, édesapánk pedig távlovagolt – mesélte ifj. Dömse Tamás. – A legnagyobb álmom, hogy induljak az Európa-bajnokságon és szeretnék felvételizni a Talent Programba, ami úgymond a válogatott „előszobája”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában