Vízilabda

2018.09.12. 15:50

Szentesen nyertek tornát

Újabb szép pécsi vízilabdás sikerek születtek utánpótlás fronton, ezúttal Szentesen nyert tornát a PSN Zrt. Sportiskola csapata.

Szakács M.

Fotó: L. L.

A PSN Zrt. Sportiskola utánpótlás vízilabdacsapatai közül kettő is rangos felkészülési tornán vett részt a közelmúltban, ráadásul a Baby I.-es korosztályba tartozó pécsi fiatalok Szentesen az egész mezőnyt végigverve végeztek a Takarék Kupa első helyén.

Pedig bizony a mezőnyben olyan csapatokkal kellett megküzdeniük a pécsieknek, mint a Fradi, a Szentes vagy épp a Szombathely együttese, így nagyon értékes ez a siker – amit lassan meg is szokhatunk a pécsi pólósok kapcsán.

– Azért utaztunk el a szentesi tornára, hogy kicsit megtörjük az edzések monotonitását – mondta el a tornagyőztes baranyaiak egyik edzője, Krizsán András. – Folyamatosan lendültünk játékba és szépen összeállt a végére a védekezésünk is, amit jelez, hogy utolsó három meccsünkön mindössze három gólt kaptunk. Nagy motiváló erő ez a siker a gyerekeknek, és egyben jó visszajelzés nekünk, edzőknek is.

Takarék Kupa, Szentes, Baby I. korosztály (2008 és később születettek)

A PSN csapatának eredményei: FTC–Pécs 4-5, Pécs–Békéscsaba 13-4, Pécs–Szentes 9-4, Dunaújváros–Pécs 1-14, HVSC–Pécs 0-13, Szombathely–Pécs 2-7.

A torna végeredménye: 1. Pécs, 2. Szombathely, 3. Szentes.

A tornagyőztes pécsiek névsora: Holl Balázs, Varga Benedek, Gaál Zsombor, Goldmann Mátyás, Vogronics Zalán, Soproni Szabolcs, Imre Ármin, Méhes Kenéz, Pálfai Huba, Gyarmati Gergely, Torma Zalán, Stockwell Kende, Divják Deján. Edzők: Pauer Fanni, Arató Zoltán, Krizsán András.

A pécsiek serdülő csapata a szlovákiai Topolcsányban vett részt egy nemzetközi tornán, ahol a jó kezdés után becsúszott pár vereség is, végül a hatfős mezőny negyedik helyén zárt Surányi László együttese.

Topolcsány, nemzetközi serdülő kupa (2002 és később születettek)

A PSN csapatának eredményei: Hornest Kosice (szlovák)–Pécs 9-9, Pécs–Topolcsány 2002 (szlovák) 5-4, Ukrán 2002-es válogatott–Pécs 6-5, Pécs–Topolcsány felnőtt (szlovák) 5-6, Nováky (szlovák)–Pécs 9-4.

A topolcsányi torna végeredménye: 1. Ukrán 2002-es válogatott, 2. Nováky, 3. Topolcsány felnőtt, 4. Pécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában