kosárlabda

2018.10.12. 20:56

Újabb fényes győzelmet aratott a PVSK-Veolia

A Csirke Ferenc vezette PVSK-Veolia férfikosár-csapata továbbra sem tud hibázni, harmadik bajnokiján a Körmendet verte meg hazai pályán, pazar utolsó negyedet produkálva.

Szakács Miklós

Fotó: Laufer László

Egy jó Körmend ellen sosem könnyű... A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata pénteken este márpedig egy ilyen vasi együttessel találkozott a Leuber Dezső Sportcsarnokban. Az már eleve jelezte, nem lesz sétagalopp a meccs, hogy a vendégek öt légióssal a kezdőben álltak fel…

Mondjuk azon szinte meg sem lepődtünk, hogy az első fejfájás-hullámokat Csirke Ferencnek, a pécsiek edzőjének mégis a „magyar kosársport triplakirálya” címre joggal pályázó Ferencz Csaba okozta. Az ő távoli kosaraival állította meg ugyanis a Körmend a PVSK első percekben bemutatott rohanását. Kár, mert tényleg nagy lendülettel robogott addig a Vasút. Mondjuk az első félidőben a külső dobások terén a Pécs sem panaszkodhatott, Budimir hozta a szokásosat, de jött egy-egy extra is, Hortitól vagy Kesartól. Főként a szerb center kiváló játékának volt köszönhető, hogy a nagyszünetre három pontos előnnyel vonulhatott pihenni a PVSK.

De ezen a mérkőzésen a három pont, gyakorlatilag egyenlő volt a nullával, erre a harmadik negyed szolgált tanúbizonyságul. Hiába kezdett el ugyanis a Pécs úgy védekezni, hogy arra talán Csirke Ferenc is csettintett egyet, ez sem volt elég, egy tapodtat sem mozdult a különbség tíz perc alatt.

Aztán a záró felvonásban olyat villantott a PVSK, hogy majd megvakultunk. Alig győztük kapkodni a fejünket, úgy kezdtek el potyogni Antóni hármasai, mire észbe kapunk, nem csak annak lehetett örülni, hogy Budimir megszerezte háromezredik pontját pécsi színekben, hanem annak is, hogy idő közben nyertek Pongóék! De nem ám szépen, csendben, hanem óriási hangzavar közepette, a jó kétezernyi pécsi drukker ugyanis pokoli hangulatot varázsolt a Lauberbe. A PVSK így három forduló után is hibátlan.

PVSK-Veolia–Körmend 97-80 (29-27, 25-24, 16-16, 27-13)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, 2000 néző. V.: Cziffra, Török, Boros. PVSK-Veolia: Pongó 9/3, TAYLOR 10, Csirics 6, BUDIMIR 25/9, Horti 7/3. Cs.: Simon K. 1, KESAR 24/3, ANTÓNI 15/15, Demeter. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Körmend: McNeail 9/3, Bradford 5, PRICE 22/9, Hammonds 9, Berstedt 6. Cs.: FERENCZ 18/12, Németh Á. 9/3, Bán, Lajsz 2. Vezetőedző: Antonis Constantinides.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában