Ritmikus gimnasztika

2018.11.21. 15:00

Kitettek magukért a juniorok

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika SE sportolói nagyon jól szerepeltek, dobogóra állhattak a Magyar Kupa és az országos bajnokság együttes kéziszerversenyein. Rendkívül nehéz megmérettetés volt ez, hiszen a sportág alapvetően Budapest központú, nem mellesleg pontozásos, vagyis rengeteg szubjektív elemet tartalmaz. A pécsiek szinte egyedüli vidékiként küzdöttek a nagy fővárosi klubokkal.

K. Mayer A.

Nehézségek ide vagy oda, a bemutatott gyakorlatok után nem maradt kétség a bírókban. Junior korosztályban a pécsiek annyira jó karika- és szalaggyakorlatokat adtak elő, hogy két korosztályban is a második helyen végeztek. Megérdemelték a lányok a sikert, hiszen rendkívül nehéz és hosszan tartó szezonon vannak túl, szeptember eleje óta gyakorlatilag minden hétvégén versenyeztek.

A Pécsi RGSE eredményei a következők. Junior 2: 2. Pécsi RGSE (Hegedűs Hanna, Tukacs Lotti, Lovász Luca Flóra, Fekete Liliána, Lázár Fanni). Junior 1: 2. Pécsi RGSE (Dörnyei Réka, Funták Noémi, Ákoshegyi Eszter, Fülöp Kitti Mariann, Gazsó Gerda). Gyermek 2: 6. Pécsi RGSE (Péter Panna, Péter Szofi, Márkus-Késmárki Karina, Balázs Lili, Vincze Lilien). Gyermek 1: 4. Pécsi Ritmikus Gimnasztika SE (Horváth-Bencze Maja, Hesz Franciska Míra, Neukirchner Zoé, Szabó Fanni, Kachovetz Kinga). Serdülő: 5. Pécsi RGSE (Papp Eleonóra, Funták Médea, Gajári Boglárka, Regényi Réka, Sámán Lia).

Edzők: Ekaterina Dologa, Hesz Dominika, Morosics Ilka, Somoskövi Zita, Peti Viktória, Szalai Kata, Lázár Yvette, Hesz Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában