Tollaslabda

2018.11.16. 15:00

Mexikói játékosokat igazoltak

Volt itt évekkel ezelőtt bolgár, szingapúri, maláj, indonéz, thaiföldi, most három mexikói, egy maláj és egy ukrán játékosa van a pécsi Multi Alarm SE-nek, de várnak még egy-egy hollandot és egy indiait is. A külföldi tollaslabdázók egy részét Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, a klub akadémiájának vezetője választotta ki, másokat a világszerte ismert skót vezetőedző személye vonzotta ide. Néhányan maguk jelentkeztek be, mert a klub az évek során jó hírre tett szert az országhatáron túl is.

Horváth L.

– A külföldiek egy része vagy nem tud bekerülni hazája válogatottjába, és így nem jut el rangos versenyekre, ahol erős ellenfelekkel találkozhat, vagy nem tud otthon erős ellenfelekkel edzeni – mondta Csorba. – Nálunk adva van a lehetőség, hogy viszonylag könnyen több külföldi tornára is elutazhat, ezáltal fejlődhet. Mi is jól járunk velük, mert leigazolásukkal a magyar játékosoknak komoly edzőpartnerük lesz. Szerencsére olyan erős a keretünk, hogy az országos csapatbajnokságra már nem is kell bevetnünk valamennyiüket.

A három mexikóiból kettő férfi (Lino Munoz és Arturo Hernandez), egy pedig nő (Mariana Ugalde), mindannyian Mexikóvárosból érkeztek.

– Arturo találkozott a pécsiek skót vezetőedzőjével egy nemzetközi versenyen – kezdte Munoz, aki első a mexikói férfi ranglistán (120. a világon), ott volt a riói olimpián is. – Szólt nekem, hogy lenne ilyen lehetőség, aztán megegyeztünk a magyar klub vezetőivel. Idén januárban jöttünk, a honfitársaim szeptemberben mennek vissza, én csak jövő februárban. De az is lehet, hogy szerződést hosszabbítok, mert jól érzem magam Pécsett, minden tetszik.

Csorba szerint a külföldieknek jól jön ez a vendégszereplés, mert itt csak a tollaslabdára koncentrálhatnak, kiválóak az edzőpartnereik, a körülmények pedig ideálisak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában