Labdarúgás

2019.02.22. 13:00

Kőkemény tavaszuk lesz, mindenki rájuk feni a fogát

Ennél jobb helyzetből nem lehet nekifutni a tavaszi folytatásnak: a Szentlőrinc SE labdarúgócsapata az élről vág neki a folytatásnak, előnye három pont a második helyezettel szemben. A keretben nem voltak nagy változások – de miért is lettek volna?!

K. Mayer András

Fotó: Löffler Péter

Nagyon sok kellemes pillanatot szerzett szurkolóinak a Szentlőrinc labdarúgócsapata az őszi szezon során. Turi Zsolt együttese ugyan rosszul rajtolt, két vereséggel indított, de ezt követően zsinórban tizenkét bajnokit megnyert, s ennek a csodálatos sorozatnak köszönhetően természetesen az élre állt. Ott is maradt az idény végéig, annak ellenére, hogy az utolsó két meccsét elszúrta, mindkettőn kikapott.

Nem mellékes: a szentlőrinciek nem csak eredményesek voltak, jól is futballoztak. Ebből kiindulva senki sem csodálkozott azon, hogy a téli szünetben nem volt náluk nagy játékosmozgás – miért is kellene annál a csapatnál sokat variálni, amelyik az élen áll?! Négyen távoztak, Ambrusics Róbert kapus mellett Bata Kristóf, Kisari Tibor és Tóth Adrián, jobbára azért, mert többet szeretnének játszani.

Négyen is érkeztek, Hajagos Tamás a kapuba, valamint Dario Vojnics, Nemanja Nikics és Szasa Milikics. Mind a négyen Szerbiából jöttek, s utóbbi háromnak is vannak magyar felmenői, vagyis nem légiósok lesznek.

– Nem szerettünk volna nagy mozgást, hiszen az őszi eredményeinkkel bizonyítottuk, hogy nem rossz az állományunk – fogalmazott Fekete Tivadar szakmai igazgató. – Úgy érzem, az érkezőkkel nem csak sikerült pótolnunk a távozókat, hanem tovább tudtuk építeni, fejleszteni a csapatot.

Szükség is van arra, hogy a szentlőrincieknél ne adjanak lejjebb a minőségből, sőt. A tavaszi folytatás ugyanis még nehezebbnek, rázósabbnak ígérkezik, mint az őszi félév.

– A tavaszunk biztosan nehezebb lesz, mindenki ránk, az éllovasra feni majd a fogát. Ezzel együtt hasonlóképpen szeretnénk szerepelni, mint az ősszel. Nyugodtan kimondhatjuk: szeretnénk megtartani a pozíciónkat, bajnokságot akarunk nyerni! – mondta Fekete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában