sport

2019.02.12. 15:27

Negyedszer is Varga Tamás végzett az első helyen

Nem sokan tudják, hogy ilyen sportág létezik: a sí és a tenisz kombinációja.

Horváth L.

Magyar találmány, annak idején honfitársaink kezdeményezésére rendezték meg az első négynapos összetett versenyt. Ausztriában kerül rá sor, tenisszel indul, hat meccset kell nyerni ahhoz, hogy jöhessen az óriásműlesiklás. A sípályán a teniszezésből hozott pontokkal indulhatnak a résztvevők.

– A színhely a felső-ausztriai Hinterstoder, idén volt a negyedik év, hogy versenyeztünk – mondja Varga Tamás (47), a Pécsi Elektromos SE sportolója, aki eddig mind a négy évben győzött. – Volt olyan esztendő, hogy száz induló akadt síben, amelyben két futam van és a jobbik eredménye számít. Már az első alkalommal csak Pécsről nyolcan indultunk.

Varga Tamás nem győzi hangsúlyozni, hogy a sítudását édesapjának (Varga János a Pécsi Elektromos SE elnöke) köszönheti, a fiú szinte a mecseki sípályán nőtt fel. Előbb tanult meg síelni, mint teniszezni. Ahhoz, hogy jól szerepeljen, 30-35 napot kell edzésképpen síelnie, még mielőtt az igazi megmérettetés jön. Ezért rendszeresen kijár Schladmingba gyakorolni. Az első három évben síléc volt a győztes jutalma, idén be kellett érnie a Magyar Sí Szövetség külön kitüntetésével, de az is nagyon jólesett neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában