vívás

2019.02.27. 08:38

Rab Attila nagyon jól versenyzett

A felnőtt B kategóriás párbajtőrverseny-sorozat februári állomására, a Debrecenben megrendezett Békessy Béla Emlékversenyre – akármilyen messze van – mindig érdemes elutaznia a pécsi vívóknak.

K. Mayer A.

A rekordlétszámú mezőny a férfiaknál 94 indulót jelentett, köztük ott volt a PTE-PEAC három sportolója, Rab Attila, Benedek Dezső és Plazzeriano Gábor. Előbbi szerepelt a legjobban, hatodik helyen végzett.

A rangidős pécsi, Benedek Dezső a csoportban ugyan csak egy győzelmet szerzett, a táblán azonban hatalmasat vívott a 64-be kerülésért: a masters öttusázó Csikós Attila nem tudta kezelni erős támadásait, így 15-6-ra nyert. Aztán jött a megszokott forgatókönyv, már a harmadik került össze klubtársával, Plazzerianóval, aki ezúttal jobbnak bizonyult, így Benedek a 62. helyen zárt. Plazzeriano a következő kört is sikerrel vette, a nyolcba kerülésért azonban megállította a DVE színeiben induló erdélyi vívó, Tardi, ezzel a tizedik helyet szerezte meg.

Rab hibátlan csoportkört vívott, ennek köszönhetően a rangsor harmadik helyéről kezdte a táblát. Magabiztosan menetelt (15-8, 15-6) a negyeddöntő kapujába, ahol izgalmas meccset vívott Kaliczával – 15-14-re nyert, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Korosztályos riválisát, Szalayt azonban nem sikerült megfognia, a vereség pedig azt jelentette, hogy hatodik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában