labdarúgás

2019.03.03. 19:24

Kikapott a PMFC – Egy picivel vagányabbnak kellene lenni

Nem kezdődött túl fényesen a tavaszi szezon az NB III.-as baranyai labdarúgócsapatok számára: az éllovas Szentlőrinc nem tudta legyőzni a sereghajtót, a PMFC kikapott idegenben, a Kozármisleny pedig hazai pályán hullajtott el két pontot.

K. Mayer András

Fotó: Laufer László

A Szentlőrinctől egyértelműen győzelmet várt mindenki, elvégre az utolsó helyezettel találkozott. Ehhez képest a Paks II. kétszer is vezetést szerzett, s bár a vendégek mindkétszer egyenlítettek, többre nem futotta erejükből.

– Két azonos képességű csapat találkozott egymással, igazságos döntetlen született – értékelt Turi Zsolt, a Szentlőrinc vezetőedzője.

Paks II.–Szentlőrinc 2-2 (0-0)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 17. forduló.

Szentlőrinc: Paceka – Nagy R., Havas, Bodó, Németh – Fenyvesi (Temesvári, 69.), Nikics, Hampuk (Vojnics, 77.) – Sili, Keresztes, Harsányi (Tihanyi, 62.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Berdó (50.), Nagy Richárd (67.), illetve Keresztes (55.), Sili (82.).

A PMFC-re nehéz feladat várt, hiszen a második helyezett otthonába látogatott. A meccset végül a házigazdák nyerték meg egy büntetőből szerzett góllal, de a piros-feketék abszolút nem vallottak szégyent, jól futballoztak.

– Becsülettel tették a dolgukat a fiúk, nem érheti őket szemrehányás – fogalmazott Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Bizonyos szituációkban, játékhelyzetekben vagányabbnak, zsiványabbnak kell lennünk azért, hogy az ilyen meccseket meg tudjuk nyerni. Egy véleményes szituációt követően tizenegyest kapott ellenfelünk, ezzel győzött.

Szeged-Grosics Akadémia–PMFC 1-0 (1-0)

PMFC: Kovács B. – Valkovszki, Romics, Erdős, Katona – Oliveira (Varga, a szünetben) – Kónya K. (Kiss K., a szünetben), Kálmán Sz., Geiger – Péter B. (Kondor, 74.), Juhász. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerző: Máté J. (11. – 11-esből).

A Kozármisleny hazai pályán feltétlenül győzni akart a Rákosmente ellen, ám végül csak egy pontot szerzett. Pedig álomszerűen kezdődött a bajnoki, Pergel már a 4. percben betalált – nagy kár érte, hogy a vendégek gyorsan egyenlítettek.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hamar vezetést szereztünk, s előtte és utána is voltak helyzeteink – mondta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Aztán a semmiből egyenlített az ellenfelünk, ami sokkolta a csapatot. A folytatásban mentünk előre, egykapuztunk, de mindig hiba csúszott az utolsó passzokba, így nem tudtunk még egyszer betalálni.

Kozármisleny–Rákosmente 1-1 (1-1)

Kozármisleny: Ipacs – Horvát G., Lantos, Racskó, Turi – Kocsis – Tóth Marcell, Rácz Á., Márkvárt (Tóth Márk, 58.), Pergel (Bodor, 71.) – Havasi (Rácz F., 58.). Edző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Pergel (4.), ill. Kokenszky (18.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában