Labdarúgás

2019.03.20. 17:45

Vekkeli mindössze egy percet tölthetett a pályán

Nem mindennapi eset történt a megyei I. osztály rangadóján. A PEAC–Pécsvárad meccs 94. percében Vekkeli Deniel érkezett időhúzó csereként a pályára, majd egy perccel később kiállították.

Szabó Dániel

A PEAC kisebb meglepetésre megverte szombaton a listavezető Pécsváradot, így kiváló hétvégét zárt, s bizakodva várhatja a folytatást. A szurkolók pedig egy nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi.

A PEAC az első félidőben Gál Szabolcs góljával megszerezte a vezetést, s taktikusan játsz­va végig tartotta előnyét. A 94. percben Fazakas András, a hazaiak vezetőedzője időhúzó cserére szánta el magát, Wie­land Zsolt helyett Vekkeli Deniel érkezett a pályára. Nem sokkal később egy elhalt pécsváradi akciót követően egy előrevágott labdáért csapott össze a levegőben egy védő és egy támadó, majd a labda Vekkeli elé pattant, aki egyedül sétálhatott volna el a játékszerrel a kapuig. Igen ám, de a játékvezető belefújt a sípjába, és szabadrúgást ítélt a listavezető javára. A 20 éves labdarúgó ezzel nem értett egyet, amit szóvá is tett, s ennek ára – első körben – sárga lap volt. De ez még jobban feldühítette, ismét megjegyzést tett, amit Nagy Zsolt már piros színű kártyával jutalmazott.

Kíváncsiak voltunk, edzője mit szól az esethez, és számíthat-e büntetésre a játékos.

– Elvicceltük a dolgot, sőt, ha jobban belegondolunk, akkor tökéletesen elvégezte a feladatát, hiszen időhúzó csereként állt be. Amíg reklamált és levonult a pályáról, addig is telt az idő – mondta Fazakas András. – Dühös volt, mert gólt akart rúgni, de elmondása szerint nem mondott semmi olyat, amiért piros lapot érdemelt volna.

Címkék#Vekkeli

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában