Táncsport

2019.06.05. 11:46

Jól szerepeltek a fordanosok

A közelmúltban a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezte meg a Magyar Látványtánc Sportszövetség a B kategóriás magyar bajnokságot. A háromnapos versenyen nagyon jól szerepeltek a Pécs Fordan Táncklub formációi.

K. Mayer A.

A pénteki versenynapon akrobatikus rocky kategóriában a „Heartbreakers” női formáció második helyezést ért el és megkapta a zsűri különdíját is. A bajnoki ezüsttel a csapat kvalifikálta magát a Látványtánc Európa-bajnokságra, amelyet Balatonfüreden rendeznek meg június 20–25. között. A női formáció edzője Halász Dalma.

A vasárnapi versenynapon „Street Dance Mix” kategóriában Molnár Ákos tanítványai közül a Tombory Jázmin és Orosz Panni alkotta duó első lett, így mehet az Eb-re, ráadásul különdíjban is részesítették őket a bírák. Máté Melinda tanítványai közül Kőhalmi Ervin szóló versenykategóriában szerezte meg az elsőséget. A csapatoknál a „Crazy Chix” formáció 6. lett, míg a „Lights in the Dark” a 7. helyet szerezte meg.

– Örvendetes, hogy az A és B kategóriás Európa-bajnokságra majdnem minden fordanos egység kvalifikálta magát – fogalmazott Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub vezetője. – Ugyanakkor nagyon szomorú, hogy van, ahol hiányosak lesznek a csapatok a balatonfüredi Eb-n, hiszen a hétköznapi versenyek nagyrészt az érettségivel egy időben zajlanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában