határbíró

2019.07.10. 13:03

Georgiou lesz az egyik asszisztens az U19-es Eb-n

A pécsi sípmester két esztendeje a FIFA asszisztensi keretének tagja, idén ez lesz az első külföldi mérkőzése.

Horváth L.

Vasárnap kezdődik és július 17-ig tart Jerevánban a labdarúgó U19-es Európa-bajnokság, amelyen nyolc ország válogatottja indul, ezeket két csoportba osztották be. Az A-ban Örményország, Spanyolország, Olaszország és Portugália, a B-ben Norvégia, Írország, Csehország, valamint Franciaország szerepel. Örményország a házigazda jogán automatikusan résztvevője az Eb nyolcas döntőjének (a rendezési lehetőséget 2016. decemberében kapta meg), a többiek csoportselejtezőkön keresztül jutottak el idáig, ezeken ötvennégy ország csapata vett rész. Az U19-es Európa-bajnokságot 1980-ban írták ki először, eddig Anglia és Spanyolország győzött legtöbbször, mindkettő 10-10-szer lett aranyérmes. A címvédő Portugália együttese.

Örményországban hat játékvezető és nyolc asszisztens működik közre, utóbbiak egyike a pécsi Georgiou Theodoros (26).

– Csak olyan nemzetek játékvezetői kaptak meghívást az Eb-re, amelyek nem kvalifikálták magukat a kontinensviadalra – mondta a pécsi fiatalember. – Én leszek ott az egyetlen magyar játékvezető. Az, hogy mikor, melyik meccs lesz az enyém, csak a helyszínen derül ki.

Theo (mindenki csak így hívja) két esztendeje a FIFA asszisztensi keretének tagja, idén ez lesz az első külföldi mérkőzése. Nemzetközi feladat hiányában a hazai NB I-ben lengetett.Horváth L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában