labdarúgás

2019.07.28. 20:05

Nem rossz előjel: hat gólt lőtt a PMFC Fehérváron

Hat gólt lőtt a PMFC labdarúgócsapata a MOL Fehérvár FC II. elleni felkészülési mérkőzésen. Úgy tűnik, Vas László együttese jó passzban van, az előjelek tehát kiválóak a közelgő bajnoki rajt előtt.

K. Mayer András

Ilyenkor, nem sokkal a bajnoki rajt előtt már érdemes figyelmesebben nézegetni a csapatok összeállítását a felkészülési mérkőzéseken, ugyanis megközelítőleg úgy állnak majd fel az első fordulóban, ahogy az utolsó edzőmeccsen. Ha végignézzük a PMFC kezdő tizenegyét a MOL Fehérvár FC II. elleni találkozón, bizony rögtön látszik, hogy nagyon sok az új név – az előző szezon játékosai közül alig maradtak néhányan hírmondónak. Persze nem ez a lényeg, sokkal fontosabb, hogy ütőképesnek tűnik Vas László együttese.

A piros-feketék nagyon magabiztosan és jól futballoztak a bajnoki rajt előtti utolsó meccsen. A félidőben már három lőtt gólnál tartottak, s a szünet után sem lassítottak, meg sem álltak hatig. Az újoncok közül Bohata Ádám kétszer is betalált, és eredményes volt Rácz László, Grabant Bence, valamint Tihanyi Olivér is.

A PMFC keretében nagy változások voltak a nyári szünetben, de mostanra kialakult a végleges keret. Az előző szezon fél csapata távozott, tizenegyen hagyták el a klubot, ugyanakkor tizennégy új futballistája van Vas Lászlónak. A legtöbben Szentlőrincről érkeztek, Németh Márk, Nemanja Nikics és Tihanyi Olivér is az ezüstérmestől szerződött a pécsiekhez.

MOL Fehérvár FC II.–PMFC 1-6 (1-3)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. PMFC: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Szabó D., Futó, Bohata, Grabant – Geiger, Koller. Cserék: Kovács B., Oliveira, Tihanyi, Kiss K., Nikics, Máté J., Katona. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Vágó, ill. Koller, Rácz, Bohata (2), Grabant, Tihanyi.

Kialakult a keret

Távoztak: Danijel Romics, Hanol Milán, Kondor Kristóf, Valkovszki Péter, Erdős Gábor, Somogyi Máté, Juhász László, Kálmán Szilárd, Kesztyűs Máté, Péter Bence, Varga Tamás.

Érkeztek: Helesfay Donát, Németh Márk, Nemanja Nikics, Tihanyi Olivér, Hegedűs Márk, Szabó Dominik, Bohata Ádám, Grabant Bence, Kónya Dávid, Godzsajev Telmán, Máté János, Sági Milán, Rácz László, Gajág Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában