Úszás

2019.08.05. 12:43

Balogh Vivien jól hajrázott, ezüstérmet szerzett

Ragyogóan szerepelt a PSN Zrt. Sportiskola versenyzője, Balogh Vivien a Csehországban, Racicében megrendezett nyílt vízi junior úszó Európa-bajnokságon. Turós Máté tanítványa hatalmasat csatázott a 7,5 km-es versenyszámban, s végül a második helyen ért célba, ezüstérmes lett.

K. Mayer A.

Fotó: Martin Sidorjak sidorjakphoto.

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnem, meglett az eredménye annak, amiért egész évben küzdöttem – mondta lapunknak Balogh Vivien.

– Ha törik, ha szakad, az első nyolcban benne szerettem volna lenni, ez volt az én nagy célom, mivel a tavalyi Európa-bajnokságon tizenkettedik lettem. A verseny nagyon kemény volt, hiszen senki sem hagyta magát, mindenki küzdött azért, amiért jött. Amikor ráfordultunk az utolsó körre, az edzőm, Turós Máté mutatta, hogy negyedik vagyok. Nagyon jöttek fel a többiek és nem akartam, hogy bárki is megelőzzön: kikapcsoltam az agyamat és nem törődtem a fájdalommal, csak mentem és nem foglalkoztam senkivel. Az utolsó pár száz méteren láttam, hogy a második helyen lévő francia lányt talán még meg tudom előzni, és nagyon hajtottam, hogy sikerüljön.

Balogh Vivien a célban sírva fakadt a boldogságtól, majd odafutott az edzőjéhez, hogy aztán együtt sírjanak tovább. Az Eb után most jöhet a nyári szünet és a pihenés, aztán szeptemberben kezdődik minden elölről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában