sakk

2019.08.22. 16:01

Nagybíró sikerével zárult a FIDE-verseny

Akárcsak tavaly, idén is 17-en indultak a sakkozók a másodszor kiírt Lyceum-kupa, hétfordulós FIDE-versenyén, amelyet hagyományos időbeosztással rendeztek meg.

Horváth L.

Ez a torna egyben Pécs város egyéni bajnoksága is volt, péntektől hétfőig tartott. Az elsőséget Nagybiró László (Decs) szerezte meg 6,5 ponttal, a további sorrend: 2. Németh Attila (Komló) 4, 3. Varga Miklós (Pécsvárad) 4, 4. Rostás Sándor (Szentlőrinc) 4.

A baranyai sakkozással kapcsolatos a hír, miszerint szeptember első hetének végén lesz a Szigetvári Sakknapok elnevezésű rendezvény. A legközelebbi baranyai egyéni versenyt november végén, december elején bonyolítják le, ez a Tenkes-kupa lesz Harkányban.

Kiírják az idei csapatbajnokságot is, az országoson a megyéből az NB I. B-ben a Komló, az NB II.-ben a Karmin, a Komló II. és a Szentlőrinc érdekelt. A megyei csb-t két szinten rendezik meg, az I. osztály valószínűleg hét klubbal októberben kezdődik, legalább ugyanannyian lesznek a II-ben. A címvédő előbbiben a Karmin II., utóbbiban pedig a Komló IV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában