labdarúgás

2019.09.10. 18:28

Sokat fognak még tapsolni neki a nézők

Jelena Richárd négy góllal vetette észre magát a hétvégén, amivel a közönségnek is bizonyította, jól választott személyében a szakmai stáb.

Kvanduk Bence

Eddig három meccsen játszott, és máris öt gólnál tart a Kozármisleny NB III-as labdarúgócsapatának nyári szerzeménye, Jelena Richárd. A baranyai klub nem titkolt célja volt, hogy a 190 centis és 93 kilós játékossal hatékonyabbá tegye támadásait, az elmúlt hétvégén pedig tanúbizonyságot kaptak arra, hogy jól választottak. A Pakstól igazolt csatár négy gólt rámolt be a Kelen SC-nek, melyekkel előbb megfordította, majd meg is nyerte csapatának a találkozót.

– Nem indult jól a meccs sajnos, kaptunk egy buta gólt. Utána felhoztuk magunkat, szerencsére sikerült gólokat szereznem – kezdte lapunknak a 21 éves játékos. – Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A második fél­időre úgy mentünk ki a pályára, hogy mindenképpen győzni kell, nincs más elfogadható eredmény.

Jelena azt is elárulta, hogy egy egészségügyi problémával küzd másfél hónapja, még lábadozik. Most hétvégén érezte azt először, hogy volt ereje, tudta csinálni normálisan a dolgát, de még távol áll a csúcsformájától. – Jó jelnek tűnik ez a négy gól, igyekszem tartani ezt a formát – tette hozzá.

Hasonlóan vélekedett Pókos Csaba vezetőedző is játékosáról, hiszen kijelentette, még csak 70 százalékon van, valamint hangsúlyozta nem ebben az osztályban lenne a helye képességei alapján.

– Azzal a céllal igazoltuk, hogy újra felépítve, sok-sok játéklehetőséget kapva rúgni fogja a gólokat. Persze szeretnénk, ha a Kozármisleny csapatában maradna, és örülhetnénk egymás sikereinek, de a cél vele kapcsolatban, hogy mihamarabb magasabb osztályba kerüljön – árulta el a tréner. – Jó úton halad. Azt adja, amit várunk tőle. Biztos vagyok benne, hogy sokat fognak még neki tapsolni a nézők, és 8-10 gól még benne van ebben a félévben. Ricsi tizenöt gólt mondott, akkor még tízet kell rúgnia.

Új állomáshelyével Jelena is meg van elégedve. Mint elmondta, az egyéni képzések, az edzések is teljesen úgy valósulnak meg, ahogy ígérték. Csak jót tud mondani az edzőkről, mind Pókos Csabáról, mind édesapjáról, Jelena Richárdról. Kiemelte, hogy a klub minden része nagyon profin működik, mintha csak egy NB I.-es egyesületnél lenne.

Rossi figyelmét is felhívta magára

Jelena Richárd Pécsett, majd Kozármislenyben kezdte meg karrierjét, főként édesapja irányítása mellett. 2011-ben már az MTK is felfigyelt a baranyai tehetségre, ahonnan még visszakerült két évre a PMFC-hez, de újabb fővárosi csapat, a Honvéd csapott le rá. Ott Marco Rossi figyelmét is felhívta magára, akinek irányítása alatt még bajnokin is lehetőséget kapott. Onnan Paksra vezetett az útja, de Csertői Aurél terveibe nem fért bele, így három évet is kölcsönben töltött a Csákvár, a ZTE és a Mosonmagyaróvár csapataiban. Idén nyáron aztán úgy döntött, végleg elhagyja a tolnai egyesületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában