kosárlabda

2019.09.20. 14:00

Tíz év után is azt kapta Pécsen, amire számított

Tíz év után tért vissza Pécsre Ruják András, aki a nyugodtabb környezetben stabilizálná formáját. A felkészülés alatt eddig azt kapta, amire emlékezett és amire számított.

Kvanduk Bence

Ruják András tíz év után tért vissza a PVSK NB I-es férfi-kosárlabdacsapatához, miután a 2008/09-es idényt követően elhagyta a gárdát. Azóta játszott Körmenden, Sopronban és a legutóbbi két szezonban Pakson. A szerződés megkötése után már elmondta, nagyon várja a közös munkát Csirke Ferenccel, most azt is megtudtuk, egyelőre beigazolódtak számításai.

– A közeg olyan, amilyenre emlékeztem. Tavaly is sokat jártam Pécsre a barátnőm miatt. Ő Simon Zsófi ugye, aki a PEAC-ban játszott – kezdte kérdésünkre Ruják. – Az elmúlt években is hallottam, hogy a csapaton belül jó szokott lenni a kémia, a hangulat, és ez eddig teljesen így van. Csirke Ferencet ismertem, nem dolgoztam még vele, de jó pár éve kerülgetjük egymást. Tőle is azt kapom, amire számítottam. Úgyhogy eddig minden rendben van.

A felkészülésről is kérdeztük az egyes és kettes pozícióban is bevethető játékost, amiből ő nem vonna le messzemenő következtetéseket, hiába ér el jó eredményeket a csapat. Mint mondta, az ellenfelek másképpen rotálnak, nincs olyan felkészülés egy-egy ellenfélre, mint a tétmeccsek esetében.

– Amikor itt voltam tíz éve, akkor is itt játszott húgom, így Nórával már kosárlabdáztam egy városban. Öcsémmel pedig Sopronban és Körmenden is csapattársak voltunk. A 10 vagy 11 évemből, amit a felnőtt A csoportban eltöltöttem, 4-5 olyan volt, amikor a közelemben volt egy testvérem – felelte a válogatott játékos már arra a kérdésünkre, mennyire gyakori, hogy egy testvérével ennyire közel vannak egymáshoz. – Ha úgy alakul, persze szívesen játszanék újra egy csapatban Bencével. Nem beszélgettünk erről különösebben, de sose lehet tudni, mit hoz a jövő. Ha úgy alakulna természetesen örülnénk neki mindketten.

Leginkább rövidtávú célokat határoztak meg a csapattal, mert nagyon hosszú az idény, amit egy sérülés vagy akár egy másik csapat csereüzlete is megváltoztathat, de a rájátszásba, illetve az első ötbe mindenképpen be akarnak jutni.

– Szeretnék stabilabb teljesítményt elérni, mert úgy érzem az elmúlt egy-két évben többször volt hullámzó a formám. Itt kevesebb a változás év közben, nyugodtabb a környezet, s ez remélem segít majd, hogy kiegyensúlyozottabb formát hozzak.

Már láthatáron a bajnoki nyitány

Holnap játssza utolsó felkészülési mérkőzését a PVSK-VEOLIA NB-I-es kosárlabda-csapata Bonyhádon az Atomerőmű SE ellen 18.30-tól. Azt követően már a bajnoki szezonnyitányára készülnek Rujákék, ami szeptember 27-én, pénteken lesz 18 órai kezdettel a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Ekkor az SZTE-Szedeák csapata látogat Pécsre, mely az elmúlt héten még éppen a MATRO-PVSK Centenáriumi kupán harcolhatta volna ki a találkozást a párducokkal, azonban az OSE Lions ellen elbukott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában