Kosárlabda

2019.10.26. 20:10

Magabiztosan nyert a Vasút a Körmend ellen

Nem tudta megingatni a PVSK-VEOLIA NB I.-es férfi kosárlabdacsapatát sem a Körmend, sem Quincy Diggs kiesése. Csirke Ferenc tanítványai már a második negyedben elléptek a mérkőzés előtt szintén hibátlan riválisukat, és nem is engedtek a végéig előnyükből.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Meglepően könnyedén aratott sikert a Körmend felett a PVSK csapata. Pongóék a második és harmadik negyedben szinte lejátszották ellenfelüket a pályáról, így a záró tíz percre szinte a biztos győzelem tudatában mehettek.

 

Az első negyedben úgy tűnt, kiegyenlíti egymást, hogy a Pécs sérülés miatt nem számíthat Quincy Diggs játékára, valamint, hogy Keller Ákos pénteken elhagyta a Körmendet. A várt háború kezdett kibontakozni a pályán, mindkét palánk alatt hatékonyak voltak a felek. Így egypontos vendég vezetés mellett vonultak a csapatok az első szünetre.

A második negyedben aztán borított mindent a Panthers, és átgázolt ellenfelén. Egy 12-3-as rohanással nyitottak, és a nagyszünetig nem is nagyon lassítottak. Harminc szerzett pontjuk mellett, csak tizenhatot engedtek a körmendieknek feltenni az eredményjelzőre. Diggs hiányát nagyszerűen pótolták csapatként a pécsiek, miközben Smith hozta az extrát.

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe, a PVSK továbbra is remekelt saját palánkja alatt, és eleinte ugyanolyan halálosan hatékony is volt, mint a pihenő előtt. Talán még a rajongók sem hittek a szemüknek, mekkora a különbség a két csapat között, de 20 pontos előnyt épített ki az utolsó tíz percre a Pécs.

A záró negyed elején aztán a Körmend ráijesztett a hazaiakra, gyors ütemben zárkózott fel ellenfelére. Azonban ekkor már nagyon késő volt ahhoz, hogy ténylegesen visszatérhessenek a meccsbe.

PVSK-VEOLIA–Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 22-15, 20-26)

Férfi kosárlabda NB I., 5. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok.

PVSK: Pongó 5/3, SMITH 33/12, Ruják 5/3, BUDIMIR 23/9, AIKEN 13/3. Csere: Bíró, Horti 7/3, Antóni 2, Csirics 6. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Körmend: VARNADO 19/3, Edwards 12, Németh A. 2, Kastrati 4, TAYLOR 18. Csere: Ferencz 5/3, TURNER 20/9, Oroszi, Durazi. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában