rali

2019.10.09. 08:53

Pécsi siker a Mitropa Kupán

Baleset, és egyéb problémák is nehezítették a Korda Racing Team pécsi párosának, Kiss Ferencnek és Patkó Gergelynek a versenyét a Mitropa Kupa szlovén és olasz állomásán.

K. B.

A Nova Gorica város környékén rendezett futam első napját a negyedik helyen zárták a baranyai ralisok, ahol csapattársaik, Klausz Kristófék voltak előttük 0,9 másodpercnyire, és a német Gassner párostól is mindössze 4,6 másodperccel maradtak el. A második napot is igyekeztek tempósan kezdeni, de a kilencedik szakaszon egy tempós bal kanyarban lecsúsztak az útról, és egy szikla állította meg őket, ezzel pedig vége is lett számukra a megmérettetésnek.

Az autót a csapat szerelői azonnal szétszerelték, és a következő hétvégén már rajthoz is állhattak vele Kissék az olasz Bassanóban. A pécsiek az első kilométertől kezdve keményen nyomták, társaikat is lehagyva, akik defektet kaptak. A Kiss-Patkó páros szépen menetelt, gyűjtögette előnyét. Az utolsó szakaszt már sötétben kellett teljesíteni, ahol Kissék kétszer is megpördültek, és a világításuk sem volt az igazi, de sikerült befejezniük a versenyt, az utolsó gyorsasági szakasz után pedig a pécsi páros a Mitropa Kupa értékelésében az első helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában