Kézilabda

2019.11.09. 11:45

Nehéz sorozatot nyit meg a Budakalász ellen a Komló

Nagy kihívás előtt áll Kilvinger Bálint és a Sport36-Komló NBI.-es férfi kézilabdacsapata. November 9. és 13. között három mérkőzést is játszanak. A sorozatot szombaton nyitják 18 órai kezdettel a Budakalász ellen.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nehéz szériába kezd bele szombaton a Budakalász vendéglátójaként a Sport36-Komló, hiszen 11-én a Veszprém, majd két nappal később a Vác érkezik Baranyába Magyar Kupa találkozóra, hogy megmérkőzzön Jerkovicsékkal.

– Jó csapat a Budakalász, de így is két ponttal áll a tabellán.

Bár éppen a jó formában lévő Ferencváros otthonában tudtak nyerni legutóbb – nyilatkozta Kilvinger Bálint, a baranyaiak trénere a következő ellenfélről.

– Azt láttuk, hogy az ő sorsolásukban most jönnek azok a mérkőzések, amiket nyerniük kell. Videóztunk, felkészültünk belőlük. Veszélyesnek mondhatóak. Vannak rutinosabb játékosaik, de sok fiataljuk is, akik sikeréhesek. Nekünk azt kell tovább vinnünk, amit a Balatonfüred ellen elkezdtünk megmutatni.

A Komló legutóbbi Balaton-parti bravúros győzelmével elindított egy pozitív sorozatot, hiszen második mérkőzésüket nyerték zsinórban jó játékkal. Ezt pedig most folytatnák.

– Nehéz mérkőzésre számítok. Végig koncentráltan kell játszanunk. Jó védekezést kell felhúznunk a kapu elé, és abból könnyebb gólokat lőni a másik oldalon – folytatta a vezetőedző. – Érthetően jó hangulatban van mindenki, de itt a következő mérkőzés. Sok idő nincs ünnepelni a meccsek között. Most pedig még sűrűbb a program. Öt nap alatt játszunk három mérkőzést. Szépen dolgoztunk a héten, de pár sérülés azért zavarta a felkészülésünket.

A mérkőzésekre egy háromalkalmas minibérletet is kibocsátott a Komló. A Veszprém elleni találkozó kiemelt kategóriás, ezért csak a 6 éven aluliak tekinthetik meg ingyenesen. Az egyesület sportolói csak a kapu mögött egyen melegítőben foglalhatnak helyet ingyen. A már megvásárolt bérletek természetesen érvényesek erre a szériára is.

A Komló mérkőzéseinek pontos időpontja: Komló–Veszprém, hétfő 18.00, Komló–Vác, szerda 18.00.

A Magyar Kupában a PVSE is érdekelt. A pécsiek szintén 13-án 18.30-tól az FTC-t fogadják a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

További bajnoki mérkőzések a hétvégén: Csurgó–Mezőkövesd (szombat, 18.00), Tatabánya–Orosháza (vasárnap, 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában