gyász

2019.12.11. 14:39

Elhunyt dr. Bödő László

Nyolcvanhat esztendős korában elhunyt dr. Bödő László. Egykoron labdarúgó-kapus volt megyei szinten, versenyszerűen úszott, asztaliteniszezett, lövészetben vitte a legtöbbre.

Forrás: Shutterstock

Tanár, sportszervező, több sport témájú könyv szerzője volt, utóbbiak közül az elsőt még a falusi szpartakiádokról írta a 60-as években. Köteteiben kétszáz baranyai sportegyesületről közölt adatokat, azokban név szerint szerepelt négyezer sportoló, csaknem ezer szakvezető és ötszáz edző. Elévülhetetlen érdemeket szerzett Baranya és Pécs sportéletének feldolgozásában és megörökítésében, négy évtizeden át gyűjtötte hozzá az adatokat. Több helyen sportvezetőként ténykedett, így a Baranya Megyei Testnevelési és Sporthivatalnál is, 1967-től 72-ig a Pécsi Ércbányász SC elnöke volt. A Szakszervezetek Megyei Tanácsától ment nyugdíjba. Pécsi önkormányzati képviselőként és az ottani sportbizottság vezetőjeként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában