váltás

2019.12.27. 10:20

Hiába a sikeres ősz, távozik a vezetőedző

Hiába a remek őszi szezon, Gombos Zsolt és a Szentlőrinc labdarúgócsapatának útjai fél év után elváltak egymástól. A tréner nagy meglepetésre elfogadta a baranyaiakkal egy osztályban szereplő Kecskemét ajánlatát, így új vezetőedző után kell néznie a lőrinci vezetőségnek.

Szabó Dániel

Nagyszerű őszt zárt Gombos Zsolttal a Szentlőrinc NB III. Közép csoportjában szereplő labdarúgócsapata, amely mindösszesen négy ponttal lemaradva a második helyen telel a baranyai rivális PMFC mögött a tabellán. A tréner remek munkát végzett a félév alatt a tavalyi ezüstérmesnél, de amint arról szenteste beszámoltunk, olyan ajánlatot kapott az osztály 11. helyén álló Kecskeméttől, amelyet nem tudott és nem is akart visszautasítani.

– Nem terveztem váltást, főleg félszezonban nem, ráadásul nem akartam eljönni egy olyan egyesülettől, amelytől rengeteget kaptam – fogalmazott Gombos Zsolt. – Az ember életében azonban vannak olyan pontok, élethelyzetek, ez lehet magánélet, munka, sport, amelyekben viszonylag rövid idő alatt mérlegelni és dönteni kell a folytatásról. Van, amikor ez könnyen megy, de van, amikor nehéz. Nekem nehéz volt. Nem a második hely, hanem az érzelmi kötődés miatt. Sokan biztosan nem értik meg, hogy egy feljutásra esélyes csapattól miért távozom a tizenegyedik helyezett Kecskeméthez. Úgy ítéltem meg, hogy váltanom kell. Szeretnék minél magasabb szinten dolgozni, és a KTE vezetői elmondták, hogy a klub feljebb akar lépni a következő idényben. Köszönöm ezt a szép időszakot a Szentlőrincnek, sok sikert kívánok a srácoknak!

– Zsolt nyáron érkezett hozzánk, én kértem fel a közös munkára – mondta a Szentlőrinc SE szakmai igazgatója, Fekete Tivadar. – Nagyon sikeres őszön vagyunk túl. Most, a téli szünetben jött egy megkeresés a számára, mi pedig rábíztuk a döntés jogát: ha úgy érzi, hogy a karrierje szempontjából az a helyes, hogy elfogadja a Kecskemét ajánlatát, akkor mi nem szerettünk volna ez elé akadályt gördíteni. Természetesen annak örültünk volna, ha marad a kispadunkon, de a döntését elfogadjuk még úgy is, hogy ebben az időszakban nem szerencsés az edzőváltás. Nem lesz könnyű jó, felkészült szakembert találni a téli szünetben. A további pályafutásához sok sikert kívánunk, mi pedig dolgozunk a legjobb megoldáson!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában