Túraautó

2019.12.15. 09:40

Michelisz nyert, egyre közelebb a bajnoki cím

FRISSÍTVE: a második futamon nyolcadik lett. A Hyundai magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró hétvégéjének vasárnapi első futamán a malajziai Sepangban, ezzel növelte az előnyét az összetett pontversenyben.

bama.hu (forrás: MTI)

Mogyoród, 2019. április 28. A második helyezett Michelisz Norbert, a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája a dobogón a túraautó-világkupa (WTCR) harmadik futama után a mogyoródi Hungaroringen 2019. április 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyolcadikként ért célba a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró hétvégéjének vasárnapi második futamán a malajziai Sepangban, előnye pedig így az összetettben 10 pontra csökkent a versenyt megnyerő argentin Esteban Guerrierivel (Honda) szemben.

A 11 körös viadal rajtja után a 10. kockából induló Michelisz több pozíciót is veszített az esős pályán, miközben Guerrieri a 10. helyről startolva sokat javított, a kör végéhez érve már második volt.

A futamot egy kör után a heves esőzés, valamint balesetek miatt félbeszakították, és sokáig azt sem lehetett tudni, hogy ha lesz új rajt, akkor a versenyzők milyen sorrendben startolnak majd. Hosszas várakozás, csaknem egyórás szünet után a biztonsági autó mögött indult újra a mezőny, Guerrieri a második, Michelisz a 13. pozícióból folytathatta a küzdelmet.

A safety car a negyedik kör elején engedte útjára a versenyautókat, Guerrieri pedig hamar átvette a vezetést honfitársától, Néstor Girolamitól (Honda). Michelisz igyekezett a lehető legtöbbet javítani, az ötödik körben már nyolcadik volt, miután jó tempóban üldözte az előtte száguldókat, akiket rendre viszonylag könnyedén meg is tudott előzni.

Két körrel a leintés előtt Tassi Attila (Honda) műszaki hiba miatt feladta a futamot, de olyan helyen állt meg az autója, amelyet a versenybíróság veszélyesnek ítélt meg, így a biztonsági autó ismét a pályára hajtott.

A kaotikus futamot a safety car mögött fejezték be a pilóták, Guerrieri győzött a spanyol Mikel Azcona (Cupra) és a svéd Johan Kristoffersson (Volkswagen) előtt, Michelisz pedig nyolcadikként hozta célba a Hyundait, így 10 pontos előnnyel várja az idény utolsó futamát, melyen a pole pozícióból rajtol majd.

A WTCR szezonzáró versenyének kezdési időpontjáról még nem közöltek hivatalos információt a szervezők.

Az első verseny krónikája

A 10 körös viadalon az esőzés miatt a biztonsági autó mögött rajtolt el a mezőny, de a Safety Car egy kör után útjára engedte a versenyautókat. Michelisz a pole pozícióból startolva nemcsak megőrizte a vezető helyet, hanem a rövid idő alatt kiépített 2.5-3 másodperces előnyét a leintésig megtartva magabiztosan nyert.

„Az időjárás miatt nagyon nehéz volt a futam, az elején muszáj volt igyekeznem, mert nem tudtam, hogy a mögöttem érkezők esetlegesen nem gyorsulnak-e fel a változó körülmények között” – nyilatkozta az M4 Sportnak Michelisz a verseny után. „Egy ilyen futamon szerencsére is szükség van, nagyon boldog vagyok, hogy nekem most minden összejött” – tette hozzá.

A 34 éves magyar versenyző összetettbeli legnagyobb riválisa, az argentin Esteban Guerrieri (Honda) a kilencedik pozícióból rajtolva negyedikként ért célba, ezzel 27 pontosra nőtt a lemaradása Michelisszel szemben az összetett pontversenyben.

A futamon Michelisz mögött a francia Aurélien Panis (Cupra) végzett a második, a címvédő olasz Gabriele Tarquini (Hyundai) pedig a harmadik helyen. A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) 13. lett.

A WTCR idényzáró hétvégéjének második futamát magyar idő szerint 11.15 órakor rendezik, a szezon utolsó versenyére pedig 13.05 órakor kerül sor Sepangban.

És bónuszként nézzük, hogy asztaliteniszezett nálunk Norbi néhány éve:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában