labdarúgás

2020.01.16. 10:09

Az új edzővel is a feljutást célozza meg a PTE-PEAC

Új vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a tavaszi a szezonra a PTE-PEAC megyei I. osztályú labdarúgócsapata. A gárda korábbi trénere, Fazakas András szakmai igazgatóként folytatja a klubnál, helyét a Nagyatádról érkező Papp Zoltán veszi át.

Szabó Dániel [email protected]

A megyei I. osztályban szereplő csapatok közül a PTE-PEAC volt az egyetlen, amely az idény elején egyértelműen kijelentette, hogy a bajnokság megnyerése esetén vállalná feljutást az NB III-ba. A gárda ennek szellemében vágott neki a szezonnak, de jelenleg csak harmadik, 11 ponttal lemaradva a hibátlan Pécsvárad mögött. A tavaszi folytatásra való felkészülést már új vezetőedzővel kezdték meg az „egyetemisták”, Fazakas Andrást Papp Zoltán váltotta a kispadon. Ám nem arról van szó, hogy a vezetőség elégedetlen lett volna a korábbi vezetőedző munkájával, sőt, talán még komolyabb feladattal bízták meg a trénert.

– A félévkor átvilágítottuk a belső struktúránkat, megnéztük, melyek azok a dolgok, amik működnek, s melyek azok, amikben még fejlődnünk kell. Arra megállapításra jutottunk, hogy az utánpótlás tekintetében még sok kihívás vár ránk – mondta el lapunknak Cziger Sándor, a PTE-PEAC labdarúgó-szakosztályának elnöke.

– Az egyesületen belül kerestünk egy olyan személyt, aki képes átlátni és koordinálni a szakosztály mindennapjait. Fazakas András nyolc évig edzősködött a PEAC-nál, volt a klub játékosa, ráadásul pedagógus végzettségű. Minden tekintetben megfelelt az elvárásoknak, így a továbbiakban szakmai igazgatóként számítunk rá.

A szakosztály elnöke árulta, hogy több edzőjelölttel is tárgyaltak, de végül az A licenccel is rendelkező, legutóbb Nagyatádnál foglalkoztatott Papp Zoltánra esett a választásuk.

– Annak az irányvonalnak, amelyet követünk az egyesületnél Papp Zoltán maximálisan megfelel – folytatta Cziger – Időkorlát nélkül, de továbbra is szeretnénk feljutni az NB III-ba.

Az átigazolási ablak tegnap nyílt meg a megyei osztályokban, de a PEAC-nál egyelőre sem távozókról, sem érkezőkről nem tudunk beszámolni. A felkészülést múlt pénteken kezdte meg a csapat, amely első felkészülési meccsét január 19-én, a hétvégén rajtoló műfüves tornán játssza a Bogád ellen.

A tömegsportra fektetik a hangsúlyt

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, a PMFC stadion utcai sporttelepét az egyetem gondozásába kerül a jövőben. A PEAC labdarúgói továbbra is Verseny utcai pályán edzenek és játsszák bajnoki mérkőzéseiket, s – információink szerint – a Kovácstelepen épülő Dárdai Pál Akadémia elkészültéig ez így is marad. Az egyetemi egyesületnél jelenleg 200-220-an futballoznak, ebből körülbelül 180-an utánpótláskorú játékosok.

– Egy tömegsport bázissá szeretnénk válni, s úgy érzem, jó úton járunk. Az utóbbi másfél évben a PEAC utánpótlása felkerült a baranyai labdarúgás térképére – mondta Cziger Sándor.

A klub ebben az idényben már a felnőtt megyei III. osztályban is indított csapatot, ahol veretlenül vezeti Czibulka-csoportot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában