Úszás

2020.01.22. 08:18

Élvezték a fiatalok a 46. Delfin Kupát

Immáron 46. alkalommal rendezték meg a pécsi Apáczai Nevelési Központ uszodájában a Delfin Kupa úszóversenyt, amelyen 6–12 éves tehetségek vettek részt.

Szabó D.

Fotó: Foldesi Mihaly

A megmérettetésen 14 egyesület közel 200 sportolója állt rajtkőre. Az ünnepélyes megnyitón Kövesi Mária, a Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Fogarasi Gábor, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke, illetve Jancsik Árpád a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője köszöntette az indulókat.

Az izgalmas versengésre közös tornával melegítettek be a gyerekek, majd a legkisebbek ugrottak először a medencébe. A délelőtt folyamán a 6–9 évesek 25 méteres versenyszámokban mérték össze tudásukat, délután pedig a 10–12 esztendős korosztály következett 50 és 100 méteres számokban. A rendezvényt a kiváló hangulatú váltófutam, illetve a látványos csillagszóró verseny zárta – mindkettőt a PSN Zrt. sportolói nyerték meg. A Siklós SE kiválósága, a 2009-es születésű Katona Ákos egészen kiemelkedően szerepelt, 50 méteres háton, mellen, gyorson és pillangón, illetve 100 méter vegyesen is aranyérmet szerzett.

A Delfin Kupával párhuzamosan több mint hetven fiatal sportoló jelentkezett a Magyar Úszó Szövetség szakmai minimumvizsgájára, ahol mindenki sikeresen vette az akadályt, így jó néhány tehetséggel nőtt az úszósport létszáma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában