Labdarúgás, NB III.

2020.01.03. 16:43

Lóczi Istvánt nevezték ki a Szentlőrinc vezetőedzőjének

Nem könnyű megfelelő, felkészült vezetőedzőt találni a téli szünetben, de a Szentlőrinc SE-nél szerencsére kéznél volt a megoldás: a pro licences szakember, Lóczi István irányítja majd az NB III. Közép csoportjában második helyen álló csapatot a tavaszi szezonban – adott tájékoztatást a klub.

bama.hu (forrás: Szentlőrinc SE)

Eddig sem volt jellemző a Szentlőrincre, hogy a vezetők pánikba esnének, kapkodnának egy váratlan helyzet esetén, s ezúttal sem tették. Miután a vezetőedző, Gombos Zsolt karácsony előtt bejelentette, hogy távozik, s Kecskeméten folytatja, új szakembert kellett keresniük a tavaszi szezonra. Két lehetőségük volt: vagy ismét kívülről hoznak egy edzőt, aki egyáltalán nem ismeri a csapatot, a játékosokat, a környezetet, a klubot, vagy „házon belül” keresnek megoldást – utóbbira szavaztak.

– A nyár óta az egyesületünk alkalmazásában álló pro licences szakember, Lóczi István lesz a vezetőedzőnk, a bajnokságból hátralévő tizenhárom mérkőzésen ő irányítja majd a csapatot – mondta a Szentlőrinc SE szakmai igazgatója, Fekete Tivadar. – Miután az utóbbi hónapokban ott volt már a mindennapjainkban, részt vett a csapat életében, megismerte és azonosult a klub filozófiájával, logikus döntés volt, hogy neki szavazunk bizalmat. A játékosok számára is előnyös ez a megoldás, hiszen nem drasztikus a változás, jól ismerik már a szakembert, s biztosan nem változik az eddig megszokott szellemiség a csapatnál. Egy tanárember veszi most át a karmesteri pálcát, s miután nálunk sok a fiatal, a pedagógiának nagyon fontos szerepe van.

A 65 éves Lóczi István harmincöt éves tapasztalattal felvértezve ül majd le a kispadra. Korábban volt többek között vezetőedző az NB II-ben és az NB III-ban is, dolgozott szakmai igazgatóként a másodosztályú SZEOL-nál, Békéscsabán területi szakmai felelősként tevékenykedett, továbbá nem mellesleg volt a Németh Krisztián nevével fémjelzett U17-es válogatott (1989-es korosztály) vezető- és másodedzője is.

– Hosszú ideig Szegeden éltem, aztán visszakerültem Baranyába, s tavaly nyár óta a Szentlőrinc utánpótlásának alkalmazásában állok – fogalmazott a tótkomlósi születésű matematika-fizika-testnevelő tanár. – Nagyon szimpatikus számomra ez a klub: tökéletesek a feltételek egy NB III-as csapathoz és egy ekkora városhoz mérten, korrektség, tisztaság, rend a jellemző. Ősszel a maximumot hozta ki magából az együttes, mindenki tisztában van vele, hogy ezt nem lesz egyszerű megismételni. Ennek ellenére úgy érzem, reális, hogy az első háromban végezzünk.

A Szentlőrinc bravúrosan szerepelt az őszi szezonban, a második helyen telel úgy, hogy az éllovas PMFC-től négy, a harmadik helyezett Monortól nyolc pont választja el. A felkészülést január 20-án kezdik meg, immár Lóczi István vezetésével, az első tavaszi bajnokira pedig március 8-án kerül sor, amikor a Dunaújvárost fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában