Gyorskorcsolya

2020.02.13. 14:10

Marad a PSN Zrt. sportolója Burján

Beismerte, hogy hibázott, az egy éves eltiltásáról szóló fegyelmi döntést elfogadta, innentől kezdve viszont csak a visszatérésére koncentrál Burján Csaba, a PSN Zrt. olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója.

Szabó Dániel

Budapest 20191206 Rövidpályás gyorskorcsolya Short Track 2019 sajtótájékoztató Burján CSaba Fotó Hunskate-Gémesi Balázs

Forrás: Hunskate

Fotó: Gémesi Balázs

Ahogy már korábban is megírtuk, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottsága egy évre eltiltotta az olimpiai bajnok Burján Csabát a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől, miután a testület megállapította, hogy a sportoló közösségi médiában december 3-án közzétett – Kínát és a kínai embereket sértő – bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el.

A PSN Zrt. kiválósága nem fellebbez, elfogadta a döntést, de rövidebb eltiltásra számított.

– Vállalom a tettem minden következményét, és úgy érzem, nekem is meg kell szólalnom ebben a helyzetben. Egyszer mindenképpen, s bár a jövőben sem fogok eltűnni, de magammal akarok foglalkozni, és azzal, hogy végigmenjek azon az úton, amelynek a végén újra ott leszek, ahol az elmúlt években voltam – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Burján. – Meglepett az időtartam, rövidebb eltiltásra számítottam. De mivel ismerem a hátteret, tudom, mekkora problémát generált meggondolatlan cselekedetem, elfogadtam a döntést. Mostantól egyetlen feladatom van: előre nézni, és felkészülten visszatérni a jégre.

Az eset óta a magyar válogatott kínai vezetőedzőjével, Csang Csing Linával is beszélt a 25 éves sportoló. Mint ismert, a tréner Burján bejegyzése miatt lemondott posztjáról, de azt a szövetség nem fogadta el.

– Úgy érzem, nincs benne semmilyen tüske, sőt, mondta is, hogy várja a visszatérésemet, mert kellek a csapatba, ha a legerősebb sort akarják a jégre küldeni – nyilatkozta Burján. – Ezért dolgozom innentől. Minél jobb formában, minél erősebben és minél hamarabb visszatérni a pályára, csak ez lehet a célom.

Az esettel kapcsolatban mi is megkerestük a pécsi olimpiai és Európa-bajnokot, de sem az eltiltásáról, sem a jövőjéről nem kíván egy ideig nyilatkozni. Annyit viszont elárult, hogy továbbra is a PSN Zrt. sportolója marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában