Erősítés

2020.02.28. 14:39

Védőt és támadót is igazolt a Szentlőrinc

A következő hétvégén már rajtol a labdarúgó NB III. tavaszi szezonja, amit a Szentlőrinc csapata a második helyen vár szinte változatlan kerettel.

Kvanduk Bence

A téli átigazolási ablakban törekedtek arra a klub vezetői, hogy a lehető legkisebb mozgás történjen a csapatnál, hogy ez stabilizálja a jó szereplést. A kispadra a klubon belül találtak új szakembert Lóczi István személyében, miután Gombos Zsolt a Kecskeméthez távozott, és a keretet is nagyjából egyben tartották.

– Az állandóság volt a fő szempont – kezdte az egyesület szakmai igazgatója, Fekete Tivadar hivatalos honlapjuknak. – Semmilyen szempontból nem volt indokolt, hogy nagy mozgás legyen a keretben, hiszen van egy jól működő gépezetünk.

A téli átigazolási időszakban így a távozó Forró Attila és Pergel Bence helyére érkezett két labdarúgó, Fekete Marcell és Nikola Vujevics. Előbbi legutóbb Kozármislenyben futballozott, belső védő. Ezen a poszton mindenképp kellett erősíteniük. Utóbbi magyar felmenőkkel rendelkező, Vajdaságból érkezett, rendkívül dinamikus szélső támadó, aki folyamatosan támadja a kaput, árulta el a vezető.

Hozzátette, bár a bajnokság elején kitűzött célokon nem változtatott alapvetően az eddigi szereplés – az első hatban szeretnének végezni –, személy szerint csalódott lenne, ha lecsúsznának a dobogóról.

Kiemelte, elsősorban azt várja, hogy a játékosok számára fontos legyen az egyesület, azonosuljanak vele. Hangsúlyozta, egyedülálló modell a lőrinci, hiszen nagyon fiatal csapattal érnek el eredményeket. Mindössze 21,4 az átlagéletkora a keretnek. Ebből adódóan olyan játékosokat kerestek, illetve a jövőben is olyanokat figyelnek, akiknek tetszik ez a szemlélet, illetve szívesen építenék tovább karrierjüket a Szentlőrincnél. Fontos továbbá számukra a saját nevelésű labdarúgók sorsa.

– A téli felkészülésünk során játszhatott a felnőttek között a tizenhat éves Slavonics Bálint, aki gólt is szerzett, valamint a tizenhét esztendős Mozsgai Dávid és Tóth Máté is – említette meg azokat, akik a felnőtt előszobájában toporognak már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában