labdarúgás

2020.05.08. 17:55

A Pécsvárad ezúttal sem vállalta a harmadosztályt

Ugyan a baranyai futball­idényt hivatalosan véget ért, a megyei szövetségnél folyamatosan zajlik az élet. Többek között az is eldőlt, hogy a Pécsvárad biztosan nem lép fel az NB III-ba, hiszen a megye I-es címvédő ezúttal sem adott be licenckérelmet.

Horváth László [email protected]

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az NB I., a Magyar Kupa és a női élvonal kivételével minden versenysorozatát befejezettnek nyilvánította. A félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket, valamint a megyei I. osztályokból a felkerülőket az NB III.-ba.

Május 23-án a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel indul újra a honi futballélet a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után, míg az NB I.-ben egy héttel később, május 30-án rendeznek ismét teljes fordulót, zárt kapuk mögött. Az NB II.-t és az NB III. folytatását lefújták, miként egy meccset leszámítva a hölgyek NB I.-es pontvadászatát is. (A női első osztályban idén nem hirdetnek bajnokot, ellenben a Ferencváros az MTK-val vagy a Diósgyőrrel megküzd a Bajnokok Ligája-indulásért.)

Az MLSZ döntése értelmében az alábbi Baranyai megyei érdekeltségű hírekről tudunk beszámolni: a PMFC indulhat az NB II.-ben, erre az osztályra a Szentlőrinc SE-nek is van esélye felkérés alapján, míg a 6. helyen végző HR-Rent Kozármisleny továbbra is az NB III.-ban szerepel majd. A Pécsváradi Spartacus nevezhet az NB III.-ra, mivel azonban nem adott be oda licencet, így továbbra is a megyei I.-ben játszik. A Baranya megyei bajnokságokból alapesetben nincsenek sem feljutók, se kiesők. Amennyiben valamelyik Baranya megyei bajnoki osztályba a versenykiírásban foglaltaknál kevesebb csapat jelentkezik, akkor az MLSZ BMI Fellebbviteli Bizottsága dönt a feltöltés lehetőségéről. Az szintén eldőlt, hogy az idei idénynek mifelénk (is) vége, és már hetek óta szervezik a következő bajnoki szezont.

– A járványügyi helyzetre tekintettel egy hónapja felmérést végeztünk a baranyai labdarúgó-egyesületek körében arról, mennyiben befolyásolja működésüket a járvány, mire lehet részükről számítani a következő bajnokságban történő indulást illetően – mondta Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága igazgatója.

– Érdeklődtünk a támogatói oldalról, beleértve az önkormányzati és szponzori segítséget, valamint a tao-támogatások lehívásának alakulását. A véleményükre és a helyzetükre voltunk kíváncsiak. Néhány klubtól jött olyan jelzés, hogy az önkormányzati, szponzori háttérrel adódhatnak gondok. A jövőbeli tao-támogatásokkal kapcsolatban már több a bizonytalanság, az egyesületek a cégek szponzorálási lehetőségei csökkenésével számolnak. De eddig sehonnan sem jeleztek olyan problémát, ami miatt veszélyben lenne a nevezésük a következő idényre.

Az MLSZ BMI-nél mindenesetre már elkészítették az ősztől érvényes versenykiírások tervezetét, ezt azonban az új döntések ismeretében át kell dolgozniuk. Bogyay azt is közölte, hogy a megyei III. osztályban várhatóan két új résztvevővel bővül a mezőny, a Hit Gyülekezet újonnan alakult együttesével, a Misinai Sasokkal és az Almamellék csapatával, utóbbi két év után tervezi ismét, hogy bekapcsolódik a baranyai labdarúgás vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában