gyorskorcsolya

2020.05.02. 16:55

Enyhébb büntetésre számított Burján

Enyhébb büntetésre számított, de egyéves eltiltásának lejárta után mindent el fog követni azért, hogy ott lehessen a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékokon Burján Csaba, a PSN Zrt. olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázója.

Sz. D.

Fotó: Micheller Szilvia

Burján Kínát sértő mondatot tett közzé a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára december elején, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. Telegdi Attila, a szövetség gyorsasági ágazati sportigazgatója 2019. december 5-én függesztette fel versenyzői engedélyét a fegyelmi eljárás lezárásáig, majd február elején egy évre tiltották el, ami idén december 5-én jár le.

– Nem viseltem volna jól, ha elmegy az eset miatt – közölte Burján a válogatott kínai vezetőedzőjével, Csang Csing Linával kapcsolatban, aki az eset után lemondott, de végül maradt a posztján.

A koronavírus-járvány okozta helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott, egyrészt könnyebb neki, mert kevesebb versenyt kell kihagynia, ugyanakkor emiatt nem tud külföldi edzéslehetőséggel élni, ahogy azt tervezte.

– Összességében nem sokat változtat a helyzetemen, ez is csak egy újabb szituáció – mondta Burján, aki bevallása szerint kondizik, biciklizik és fut jelenleg, munkáját pedig erőnléti edző és régi klub­edzője segíti.

Burján leszögezte, szeretne ott lenni a 2022-es, pekingi téli olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában