Váratlan döntés

2020.05.22. 15:10

Sok válaszra vár a PEAC, jön a négyes döntő

A PEAC Extraligában szereplő férfi asztalitenisz-csapata remekül szerepelt az idényben.

Kvanduk Bence

Nem áll egyszerű feladat előtt a PTE-PEAC Kalo-Méh Extraligában szereplő férficsapata, hiába van az első helyen, hiszen fel kell készülniük a Magyar Asztalitenisz Szövetség által június végére kijelölt final fourra, viszont még sok a kérdés az edzések folytatása körül is.

– Mi is a szövetség honlapjáról értesültünk arról, hogy az elnökség úgy döntött, megrendezi a négyesdöntőt. Az indokok között azt olvashattuk, hogy egyenesben közvetítené a tévé, tehát a média miatt lenne nagyon fontos – mondta lapunknak Ács Pongrác, a PEAC elnöke, az asztalitenisz-szakosztály vezetője, hozzátéve, azért fontos, hogy az első helyről várhatják a folytatást, mert a korábbi rendszer szerint így a negyedik Szécsénnyel kellene meccselniük a fináléba jutásért.

– Kicsit meglepett minket a döntés, mert az Extraliga nyolc csapatából öt is azt nyilatkozta egy egymás közti megkeresésben, hogy szeretné, ha a vészhelyzetre való tekintettel lezárnák most az idényt, és hirdessenek így eredményt – folytatta. – Amennyiben valóban lesz final four, ott szeretnénk lenni, optimálisnak viszont biztosan nem nevezhető az előttünk álló felkészülés. Nem tudjuk, mikor tudunk együtt edzeni, pedig ilyenkor egy-két hetet együtt szoktunk tréningezni délelőtt-délután. Nem látjuk, ezt most hogyan lehetne megoldani, hiszen ha Pető Zsolt átjön a határon, nem biztosított, hogy nem kell karanténba mennie, illetve, akkor hogyan tud készülni. Számtalan olyan kérdésünk van, amit egy-két héten belül meg kell, hogy válaszoljanak a szövetségtől. Addig azt kértem, hogy mindenki próbáljon egyénileg készülni lehetőségeihez mérten. Reméljük, addigra, főleg válogatott sportolók esetében, a határok közti mozgás akadály nélkül megvalósulhat. Azt nagyon irreálisnak tartanám, ha a négyesdöntőben Pető Zsoltot nem tudhatnánk a sorainkban. Kilátásba helyezem, ha a vészhelyzet miatt nem tud játszani, akkor a PEAC bojkottálja a rendezvényt. Addig viszont még hosszú az idő. Nem tudjuk, hogy megér-e ekkora kockázatot egy zárt kapus torna a média miatt, de a szövetség ezt a kérdéskört biztosan alaposan körbejárta.

Elkezdtek edzeni

Bár optimálisnak nem mondható a helyzet, egyénileg mindenki elkezdte trenírozni magát a megmérettetésre. A közös edzéseknek viszont egyelőre helyszíne sincs, míg Pető Zsoltot hazája is csatasorba szólítja a közeljövőben.

– Elkezdtek a játékosok edzeni. Pető Zsolt a Vajdaságban készül, és a napokban jelezte, hogy két hét múlva a szerb olimpiai válogatott elkezdi az ötkarikás játékok jegyében a felkészüléseit. Azt még ő sem tudja, hol, mikor, milyen körülmények között, illetve miket fognak gyakorolni – árulta el Ács Pongrác. – A többiek, Demeter Lehel, Lindner Ádám és Gerold Gábor otthon próbálják megoldani az edzéseket. Itt Pécsett a válogatott korosztályos játékosokkal, az Extraligában tartalékos sportolókkal még nem tudtuk megkezdeni az edzéseket, mert az egyetemi létesítményekbe nem léphettünk be. Bízunk benne, hogy jövő héten már be fogunk tudni jutni.

A PEAC-nak így egyelőre még a körülményekkel kell felvennie a harcot, mielőtt a bajnoki riválisokra gondolhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában