Helyezés

2020.09.30. 12:16

Jól szerepelt a PEAC Budapesten

Jól szerepeltek a PTE-PEAC korosztályos vívói a fővárosban rendezett párbajtőr-válogatóversenyeken, egyben Magyar Kupafordulón, ahol a hazai kadét- és juniorkorosztályok népes mezőnyökben küzdöttek a helyezésekért.

K. B.

Siklósi Gergely (b) és az olasz Andrea Santarelli a vívó-világbajnokság férfi párbajtõr versenyének elődöntőjében a budapesti BOK Csarnokban

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A pécsiek legjobb eredményét ezúttal a kadétlányversenyző, Jakobi Júlia érte el, aki a 11. helyet szerezte meg. Ebben a mezőnyben 91 induló között kellett érvényesíteni tudását a PEAC vívóinak.

A csoportfordulókban Magda Jázmin 1/5, Lorch Nikolett és Herke Réka 2/4, Jakobi Júlia 5/1, Machlik Borbála 3/3, Doma Boglárka 4/2, Imre Luca 3/2 győzelem/vereség arányban végeztek. A csoportból továbbjutva Jakobi Júliát csak a a nyolcba jutásért vívott csatában tudta megállítani Miskó (MTK) 15/8 arányban. Imre Luca a 15. helyen végzett. Szintén a legjobb nyolcért folytatott csatában maradt alul. Doma Zsófia a 24., Doma Boglárka a 36., Machlik Borbála a 43., Herke Réka a 62. helyen végeztek.

A juniorfiúknak egy 110 fős mezőnyben kellett bizonyítaniuk. A csoportfordulókban Merkl Levente 5/1, Hardi Ádám 3/2 arányban végeztek. Merkl Levente a 22. helyezést érte el, míg Hardi Ádám a 43. helyen zárta az MK fordulót.

A juniornők versenyében szintén 110 induló volt, és mindhárom pécsi versenyző a legjobb 32-be jutásért vérzett el: Miklós Fanni 15/10 arányban kapott ki, így a 38. helyen végzett. Magda Jázmin közel a 39. helyet érte el, míg Machlik Borbála a 48. lett.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában