kézilabda

2020.09.12. 09:01

Rajtolnak a baranyaiak

Elstartolnak az alacsonyabb osztályú kézilabda-bajnokságok is ezen a hétvégén. Az NB I. B-s férfiak között így a PVSE és a PEAC is megkezdi szereplését, míg a nők között a Kozármisleny SE és a Mohácsi TE 1888 startol el ezen a szinten.

Kvanduk Bence

Forrás: Shutterstock

Egy osztállyal lejjebb viszont csak a férfi baranyai csapatok, az Expressz Zálog Mecseknádasd, valamit az MK Pelikán-Siklós KC rajtolhat el a hétvégén, mivel a PEAC női alakulatának ellenfele, a BVSC-Zugló nem tud kiállni. A leendő vendégek egyik játékosának családjában találtak koronavírusos beteget, így a klub kérvényezte a halasztást. A találkozó új időpontja október 4. 11 óra.

Ami a többi csapat találkozóját illeti: Legkorábban a PEAC férfialakulata lesz a pályán, ma 13.00-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban a BFKA Veszprém U22-t fogadja.

Szintén szombaton kezdenek a mohácsi lányok, akik a Rinyamenti KC-val meccselnek saját pályájukon 16.00-tól. Szintén otthon kezd a Kozármisleny, amely 18.00-tól a rivális Budaörsöt fogadja.

A mohácsi lányokkal egyszerre kezd az NB II.-es Siklós, amely a Bajához utazik az első fordulóban. A Mecseknádasd is idegenben rajtol. A Kiskunhalas otthonában játszik már vasárnap 17.00 órai kezdettel.

Utolsóként a Pécsi VSE fut fel a pályára, amely vasárnap 18.00-tól a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Szigetszentmiklóst fogadja.

Tétmeccset eddig csak az NB I. B-s csapatok játszottak. A PVSE előbb a Liga Kupában vereséget szenvedett Komló ellen, majd a Magyar Kupában átrohant a PEAC-on. A kozármislenyi lányok a Szekszárdot győzték le magabiztosan az előbbi sorozatban. K. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában