Felkészülés

2020.10.01. 10:45

Óvatosan, de elkezdheti a munkát a PVSK csapata

Nagyon körültekintően, két külön csoportban kezdték el a munkát egyelőre a Panthers egészséges és koronavírusból felgyógyult játékosai, akik leghamarabb október 28-án játszhatnak bajnokit.

Kvanduk Bence

Mint köztudott, a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapatánál hét koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt hetekben, így a csapat sem edzőmeccseket nem tudott játszani, sem a hétvégén kezdődő bajnoki rajton nem tud ott lenni. Sőt, október 28-ig nem is játszik tétmeccset az alakulat, akkor a Kaposvárt fogadja itthon a tervek szerint.

A keret állapotával, a klubra váró feladatokról Bán Gábor ügyvezető tájékoztatott a klub oldalán, aki hangsúlyozta, bár a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének határozott álláspontja, hogy minden csapatnak pályán kell lennie a hét végén, amely játszani képes, ez náluk nem megvalósítható. Az MKOSZ ugyanis úgy határozta meg ezt a kitételt, hogy egy csapatnak az adott bajnokira a 12 fős felnőtt keretéből nyolc játékost kell tudnia nevezni.

– A mi szempontunkból a képlet sajnos meglehetősen egyszerű. Jelen állás szerint, mivel hét igazoltan koronavírus-fertőzött játékos van a felnőtt keretünkben, az első fordulókban egészen egyszerűen nem lennénk elegen ahhoz, hogy pályára tudjunk lépni – jelentette ki Bán.

Ehhez hozzátette, hogy az elmúlt hétvégén az első fertőzötteknek lejárt a hatósági karantén, így nagyon óvatosan, de elkezdhetik a munkát, a további vizsgálatokig két külön csoportban.

Természetesen olyan nehézségekkel is meg kell küzdenie a csapatnak, hogy a játékosoknak újra sportorvosi engedélyt kell szerezniük, amit csak első negatív tesztje után négy héttel kaphat vissza.

Végül a vezető kijelentette, az október 28. egy biztos pont.

– Hamarosan az egész csapatot alá fogjuk vetni egy tüzetes orvosi vizsgálatsorozatnak. EKG-vizsgálatok, laborvizsgálatok, kardiológiai mérések, terheléses tesztek várnak mindenkire. Reméljük, hogy ez a lehető legjobb eredményekkel zárul majd, utána pedig újult erővel vethetjük bele magunkat a sportszakmai kérdésekbe is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában