Lefújta a járvány

2020.10.16. 11:21

Vége a veterán focisták szezonjának

Befejeződött a veterán labdarúgók országos kispályás bajnoksága, méghozzá váratlanul korábban a tervezettnél.

H. L.

Ezen Baranyából két csapat vehetett volna részt, a 2019-20-as kiírásban a dél-dunántúli csoportban győztes PMFC és a második helyezett Bóly, utóbbi most először lehetett volna ott a fináléban. A bólyiak már át is vehették az ezüstérmet, ezt dr. Lénárd Sándor, az egykori PEAC-játékos, a veterán labdarúgás nagykövete adta át nekik.

A PMFC díjátadását november 4-re tervezik, a Vasas elleni NB II-es felnőtt bajnoki előtt kerülne rá sor, ha a járvány miatt erre lesz lehetőség.

Dél-Dunántúlon hat tornát szerettek volna megtartani, de csak öt lett belőle, mert a Szekszárd lemondott a házigazda szerepkörről, sőt az utolsó körben, Szederkényben már nem is indult. A következő szezon rajtja október végén lenne, idén még két tornát hoznának tető alá, az egyiket ebben a hónapban, a másikat novemberben, a PMFC és a PEAC rendezésében, szabadtéri műfüves pályán. A 2019-20-as kiírás végén visszalépő tolnaiak hivatalosan még nem jelezték a szervezőknek, hogy a következő bajnokságban sem lesznek ott a rajtnál, de ezt megelőzendő, hatodikként az eszéki Horvátországi Magyar Intézet együttesét szeretnék állandó résztvevőként meghívni. Akkor pedig a Szekszárdot az MLSZ másik csoportba osztaná be. Az eszékieknek nem idegen ez a bajnokság, eddig a dél-dunántúli tornákon rendszeresen bemutató meccseket játszottak és télen teremben olyan mérkőzéssorozatot szerveztek, amelyen a csoport hat magyar csapatát is vendégül látták. A tervek szerint 2021-ben is házigazdák lennének, januárra ígérik a tornát.

– Köszönjük a tornákat rendező öt baranyai sportegyesületnek, hogy vállalták a házigazda szerepét – nyilatkozta Stier József, a veterán labdarúgás dél-dunántúli MLSZ-instruktora. – Szép dolog, hogy városvezetés mindenhol támogatta a klubokat, segítve ezzel is a 60-on felüliek futballjának népszerűsítését. Azon vagyunk, hogy minél rövidebb legyen a szünet a két kiírás között, ezzel is megrövidülne a focimentes időszak.

Az országos kispályás veterán bajnokság 12 éve zajlik, „Egy életen át kell játszani” címet viseli, 60 éven felüliek számára írták ki. Európában egyedülálló ez a kiírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában