foci

2020.12.02. 16:16

Három egykori PMFC-játékos is a BL főtábláján rúgja a bőrt

Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő és James Manjrekar. Mi a közös bennük? Az őszi szezonban a BL-ben vitézkednek.

bama.hu

Mint a Focibolond nevű Facebook-blogger " target="_blank" rel="noopener noreferrer">beszámolt róla, James Manjrekar kedden kezdőként végigjátszotta a Midtjylland BL-találkozóját az Atalanta ellen, ami azt jelenti, hogy már három olyan labdarúgó is pályára lépett az idei BL-főtáblán, aki a PMFC-ben nevelkedett, vagy tette ott meg az első lépéseit a felnőtt futballban.

Igaz, azt már mi tesszük hozzá, hogy ők hárman együtt sosem játszottak a PMFC-ben. Hiszen Lovrencsics Gergő 2011-ben hagyta el a PMFC-t, míg James Manjrekar 2012-ben mutatkozott be Pécsen. Dibusz viszont mind a kettő spílerrel játszott együtt.

Mint a blogon olvasható, Dibusz Dénes (kiemelt képünkön) pécsi kötődése a legismertebb, hisz pécsi születésű, valamint kisgyerekkorától fogva egészen 23 éves koráig a PMFC kapuját védte, amíg 2014-ben le nem igazolta a Ferencváros.

James Manjrekar szereli Dusan Vasziljevicset 2015-ben Fotó: Veres Viktor Nemzeti Sport

A dominikai születésű James Manjrekar 9 évesen költözött Kanadába a családjával, majd onnan 18 évesen került Európába, ahol előbb az RCD Mallorca, majd aztán az SC Paderborn csapatánál járt próbajátékon. Mivel egyik klub sem csapott le rá (a Mallorca a szigorú spanyol vízumkövetelmények miatt, a Paderborn pedig szakmai okokból nem igazolta le), ezért pár nappal a tizenkilencedik születésnapja után a Pécshez írt alá, amelynek aztán 3 éven keresztül volt a játékosa, amit követően még további három szezont húzott le Magyarországon, a Diósgyőrt és a Vasast erősítve.

Lovrencsics (középen) még pécsi mezben valamikor 10 évvel ezelőtt a Gyirmót ellen

Lovrencsics Gergő 19 és fél évesen került a Budafoki LC együttesétől a Pécshez, amelynek színeiben 3 és fél év alatt 84 NB2-es meccsen 35 gólt termelt az ekkor még jobbszélsőt játszó támadó. Ezután leigazolta az élvonalbeli Lombard Pápa, amit követett a Lengyelországi kaland a Lech Poznannál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában