Hajrá

2021.01.13. 19:53

A sírból jött vissza a PVSK-Veolia a záró negyedben

Nagyszerű záró tízperccel le tudta győzni végül a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az Oroszlányt, s így ismét egy meccsre került attól, hogy egyensúlyba hozza mérlegét.

Kvanduk Bence

Nem nehezítette meg az Oroszlány dolgát első hazai 2021-es meccsének első felében a PVSK-Veolia. Bár a nyitó negyedben még pontokban tartani tudta a lépést ellenfelével a Pécs, a következő tíz percben óriási különbség volt a csapatok között.

A vendégek kemény védekezése mellett sokszor rá se tudták emelni Funderburkék a labdát, s kevés dobásukat is rosszabb hatékonysággal eresztették el, mint ellenfelük sajátjaikat. Ráadásul a jó védekezésből sok könnyű kosarat szerzett az OSE. Carev percei viszont üde színfolt voltak a találkozón. Minden pályán töltött percben harcolt, s akkor sem ijedt meg, amikor emberről kellett beszórnia a hárompontost.

A nagyszünetet követően már egy keményebb PVSK jött ki a pályára, és Brkics hátára vette a csapatot. Ha épp nem a parketten szedett lepattanót vagy szerzett pontot, akkor a pálya széléről üvöltve érte el, hogy labdát veszítsen az ellenfél. Az egyedül berámolt 11 pontja viszont így is csak arra volt elég, hogy a Pécs egálra hozza a harmadik negyedet, így pedig 13 pontos hátrányból kellett megkezdenie a záró tíz percet.

Ekkor viszont Budimir és Funderburk is szintet lépett, és elindítottak egy 17-3-as rohanást. Így pedig öt perccel a meccs vége előtt már a fordítást követően ugorhattak fel ünnepelve a pécsi padozók. Az utolsó percekben mindkét csapat nagy energiákat mozgósított, hogy maga alá gyűrje ellenfelét, s Rujákék elég higgadtak tudtak maradni, hogy ne olvadjon el az előny. Az utolsó másodpercekben szerzett három támadó lepattanó csak hab volt a tortán.

PVSK-Veolia–Oroszlány 89-85 (23-25, 14-25, 23-23, 29-12)

Férfi kosárlabda NB I., 17. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Papp P., Nagy V., Nyilas I.

PVSK: Ruják 7/3, Lewis II. 11, Dragasevics 3/3, BUDIMIR 16/12, Meleg 2. Csere: Carev 5/3, BRKICS 21, FUNDERBURK 24/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Oroszlány: Anderson 8, ABELL 13/6, BAILEY 15/3, Bíró O. 10, Anda. Csere: KUCSORA 11/3, Morgan 11, Illés 14/12, Mucza 3/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában