Kosárlabda

2021.01.12. 21:42

Ezúttal nem tudták elvenni a soproniak veretlenségét

Jól kezdett a PEAC-Pécs, de végül érvényesítette erőfölényét, s 19 pontos győzelmet aratott a Lauber Dezső Sportcsarnokban a címvédő Sopron a női kosárlabda 17. fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Legutóbb 2019 decemberében vendégeskedett a Sopron a Lauber Dezső Sportcsarnokban, s akkor is veretlenül érkezett Pécsre a címvédő, azonban hatalmas meglepetésre Sarokék hagyhatták el győztesen a pályát. Most hasonlóan nagy bravúrra volt szüksége a baranyaiaknak, hiszen Gáspár Dávid együttese ebben az idényben is hibátlanul menetel a bajnokságban, mind a 15 eddigi meccsét megnyerte, s ezzel természetesen az alapszakasz tabelláját is simán vezeti. A pécsiek hat győzelemmel és hét vereséggel a nyolcadik helyről várták a rangadót, amelyet a vírus miatt üres lelátók előtt rendeztek meg.

 

Kifejezetten bátran kezdett a hazai csapat, kifejezetten jól kosárlabdáztak és szép támadásokat mutatottak be Szücs Rékáék, így három perc játék után öttel vezettek (12-7). Ahogy várható volt, felpörgött a bajnok is, s légiósai vezérletével hamar fordított. Különösen January volt elemében a Sopronból, az első negyedben minden dobása utat talált a gyűrűbe – a játékrész végén már 9 pontos volt csapata előnye. A második etap borzalmasra sikeredett pécsi szempontból: Kiss Virágéknak támadásban semmi sem akart összejönni, míg a Sopron egyre magabiztosabban játszott, a különbség pedig a nagyszünetre 25 pontosra duzzadt.

A folytatásban összekapták magukat Wentzelék, védekezésben különösen jól muzsikáltak, az utolsó két negyedben összesen 18 pontot engedtek az ellenfélnek (az utolsóban hetet). A záróetapra így sem maradt győzelmi esélye a PEAC-nak, hiszen 10 perc alatt még 19 pontot kellett volna ledolgoznia a mezőny legjobbja ellen. Mindent egybevetve nagyot küzdöttek Csirke Ferenc tanítványai, de támadásban sokkal több kellett volna ahhoz, hogy megnehezítsék a Sopron dolgát. A pécsiek hamarosan újra megpróbálkozhatnak ezzel, hiszen holnap 18 órától ismét összecsapnak a listavezetővel.

PEAC-Pécs–Sopron Basket 53-72 (17-26, 12-28, 17-11, 7-7)

Női kosárlabda NB I., 17. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Tőzsér, Pozsonyi, Major. PEAC: SZÜCS R. 10, Wentzel 6, Strautmane 6, KISS V. 15/3, Andusic 8. Csere: Sarok 4, Kaposi 4, Habling, Sánta. Sopron: JANUARY 12/3, Varga S. 3/3, WILLIAMS 12, Brooks 5/3, KRAJISNIK 18. Csere: FEGYVERNEKY 10/6, Varga A. 2, Walker 7/3, Czukor 3/3. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában