Labdarúgó-megye I.

2021.01.22. 19:37

Már a Komló és a PEAC is csatába indul a hétvégén

Baranyai körkép A hétvégén négy mérkőzést pótolnak be a labdarúgó AutóCity Volskwagen Megyei I. osztály csonka őszi szezonjából. Szombaton két csalódást keltő félszezont futó együttes, a Komló és a PEAC is összecsap egymással a szebb folytatás reményében. Ahogy az összes sportesemény, a megyei bajnokságok meccsei is zárt kapusak lesznek.

Szabó Dániel

Január 23., szombat, 13.30

Sport36-Komló (9.)–PTE-PEAC (8.)

A szezon kezdetekor kevesen gondolták volna, hogy ez a két csapat a nyolcadik és a kilencedik helyen telel majd, hiszen az előző kiírásban a Komló és a PEAC is a dobogóért harcolt. A felek az ötödik fordulóból elhalasztott meccsüket pótolják be.

A Bányász rutinos hálóőre, Herbert Roland a folytatásban már nem lesz a gárda segítségére, abbahagyta a futballt, valamint Bölcskei és Bodor is távozott. Ugyanakkor a középpályára két remek játékost igazoltak, a Pécsváradból Koronics Márk és a Kétújfaluból Varga Tamás is náluk folytatja. Ezen kívül a Komló II.-ből két ifjú tehetséget, Mónus Krisztiánt és Hovorka Krisztiánt is felhívta a nagycsapatba Tóth Máté.

Tóth Máté, a Komló játékos­edzője: – Mi nem álltunk le az edzésekkel a bajnokság őszi felfüggesztése után, így nincs akkora lemaradásunk, mint a tavaszi kényszerszünetet követően. Ha motiváltan és a korábbinál jóval szervezettebben folytatjuk a bajnokságot, akkor szép tavaszi szezon elé nézhetünk, azonban ha nem tudunk változtatni, akkor továbbra is szembe kell néznünk az őszi problémákkal. A PEAC is várakozásokon alul teljesített, de remek játékosok alkotják a pécsiek keretét. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük – mondta a tréner.

A PEAC kerete nem változott a téli szünet alatt, de Lőrinc Antal vezetőedző legnagyobb örömére, két meghatározó ember, Fiáth Péter és Házenauer Martin is felépült sérüléséből.

Lőrinc Antal, a PEAC edzője: – Néhány hetünk volt felkészülni, így ezalatt inkább csak labdás edzések voltak, hogy ne essünk ki a ritmusból. Játszottunk két edzőmeccset, egyet egymás között, egyet pedig az NB III.-as Majos ellen, ami nagyon jó erőfelmérő volt számunkra. Én személy szerint örülök neki, hogy ilyen korán tétmeccset játszunk, már nagyon várom! A Komló egy nagyon rutinos csapat, amelyet Tóth Máté kiválóan összerakott. Hogy mik a célok tavasszal? Helyezésben nem gondolkodunk, csak szeretnénk minél több meccset megnyerni és revansot venni az őszi, fájó vereségért. Nagyon jó a hangulat az edzéseken, így remélem a mérkőzéseken is felszabadultan tudunk majd futballozni.

Mohács (1.)–Harkány (15.)

A listavezető Mohács is folytatja a pontvadászatot szombaton. Kvanduk János hibátlanul menetelő együttese a még nyeretlen Harkányt fogadja, tehát órási bravúrra lenne szükség a vendégektől, ha pontot szeretnének szerezni a feljutásra törő éllovastól.

Január 23., szombat, 15.00

Pécsvárad R-Bus (10.)–Kétújfalu (14.)

Mivel a pécsváradiak nem rendelkeznek műfüves pályával, így Bonyhádon fogadják az újonc Kétújfalut. Az ősszel mindösszesen négy meccset játszó címvédő az előző hétvégén már megkezdte a felzárkózást, hiszen 3-0-ra legyőzte a rivális Szentlőrinc II. csapatát. A Kétújfalunak egyelőre csak három pontja van, ráadásul mind a hármat az első fordulóban szerezte meg.

Január 24., vasárnap, 13.30

Sellye (11.)–Szederkény (13.)

A vasárnapi alsóházi rangadó teljesen háromesélyesnek tűnik. A Szederkény már túl van az idei első bajnoki mérkőzésén, amelyen nagyon meg­győző, 4-0-s győzelmet aratott a Harkány felett. Kása Péter együttesére azonban most jóval nehezebb feladat vár, hiszen a remek kerettel rendelkező Sellye vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában