kosárlabda

2021.02.27. 20:17

Felülmúlta a Paksot a Panthers

Fontos győzelmet aratott a rivális Paks vendéglátójaként a kifejezetten jól játszó PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. 25. fordulójában.

Kvanduk Bence

Kellett néhány perc, mire a PVSK játékosai felvették a Paks elleni meccs ritmusát, de amikor elkapták a fonalat, mindkét oldalon irányításuk alá vonták a játékot. A kemény védekezés eléggé megzavarta ahhoz Shepardéket, hogy egy félidő alatt csak egy trojkát szórtak be, s a passzaik is egyre bizonytalanabbak voltak. A másik oldalon is remekelt a Pécs, főleg Lewis jó dobóformájának és Ruják feltűnően agresszív játékának köszönhetően. Az irányító viszont nem ismert elveszett labdát, s a kulcspillanatokban nem hagyta megtörni a lendületet. Így pedig a nagyszünetre tíz pontra araszolt a vendégektől a jól működő Panthers.

A pihenő alatt viszont rendet tett a vendégek mestere játékosai fejében, s egy jóval keményebb védekezést rakott össze a találkozó második felére. Ez pedig megakasztotta, s egyre több hibára késztette a Pécset, így pedig az utolsó hét percet már ismét egálról kezdte a két együttes. Ekkor viszont rázott egyet magán a Pécs, és végül egy negyedórára nyúló három percben megnyerte a meccset.

PVSK-Veolia–Paks 85-78 (20-21, 29-18, 17-23, 19-16)

Férfi kosárlabda NB I., 25. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött.

Pécs: RUJÁK 8, FUNDERBURK 17/6, Carev 3/3, BUDIMIR 13/3, BRKICS 17/3. Csere: Demeter, LEWIS II. 21/9, Meleg G. 4, Dragasevics 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Paks: Shepard 11, CAPERS 16/6, Valerio Bodon 5, Lóránt 7/3, Jackson 8/3. Csere: Kovács A. 4, EILINGSFELD 17/3, Paige 3/3, Kis R, Gulyás 2, Velkey 5/3. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában