Labdarúgás

2021.03.14. 15:05

Legyűrte a Debrecen a bátran játszó PMFC-t

A labdarúgó NB II 29. fordulójának nyitó meccsén a listavezető Debreceni VSC már a 6. percben feltörte a legjobb védelemmel rendelkező, negyedik PMFC-t. A hazaiak végig rohantak az egyenlítésért, de az utolsó másodpercekben ismét a Loki tudott eredményes lenni.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Bátran, már-már merészen kezdte a PMFC a Debrecen elleni bajnokiját. Az első perctől kezdve nagy nyomást helyezett a vendégekre, azonban ebben az időszakban nem sikerült túljárni Gróf eszén. A támadó szellem pedig a hatodik percben megbosszulta magát. Bárány vitt végig egy kontrát, majd Szécsi elé tálalt, aki nem habozott, és megszerezte a vezetést a Lokinak.

A folytatásban mindent megtett a Pécs az egyenlítésért, de a rutinos debreceni védők és Gróf eszén nem sikerült túljárniuk. Bár Dzsudzsákék is nagy erőket mozgósítottak, hogy korábban lezárják a meccset, mindig volt valaki, aki oda ért blokkolni. Hol Rácz vetődött bele egymás után két Bódi lövésbe, hol Helesfay védett bravúrral. A hosszabbítás utolsó másodperceiben viszont ismét sikerült bevennie a Debrecennek a hazaiak hálóját. Bényei maradt egyedül szemben Helesfayval, s a kapu bal oldalába passzolt a kifutó kapus mellett.

PMFC–DEBRECENI VSC 0–2 (0–1)

Labdarúgó NB II., 29. forduló. Pécs, PMFC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Bognár Tamás (Király Zsolt, Ország Péter)

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona – Grabant, Futó, Geiger (Bartha, 60.), Óvári (Hegedűs, 65.) – Kónya (Keresztes, 76.), Adamcsek (Bajner, 60.). Vezetőedző: Vas László.

Debrecen: Gróf – Bévárdi, Pávkovics, Kinyik, Korhut – Bódi (Bényei, 89.), Pintér (Baráth, 86.), Varga, Dzsudzsák – Szécsi, Bárány (Ugrai, 72.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerző: Szécsi (6.), Bényei (90+5.).

Piros lap: Baráth (87. – Debrecen.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában