Kosárlabda

2021.03.13. 19:59

Nem tudta meglepni a Panthers az Albát

Vereséget szenvedett hazai pályán a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. 23. fordulójában az Alba Fehérvár ellen.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kezdett rosszul az Alba ellen, sőt, az első negyedben abszolút egyenrangú ellenfele volt a riválisnak a PVSK. Azonban Vojvodáék egyre inkább átvették az irányítást. A második játékrész eleje már egyértelműen a vendégeké volt, Dragan Alekszicset pedig ez teljesen kihozta a sodrából, második időkérésénél már csapkodva, kiabálva magyarázott csapatának. A mérkőzést viszont leginkább az a momentum tükrözte vissza, amikor Lukács Brkics blokkján keresztül zsákolt.

A harmadik negyedben aztán Demeter megkapta első perceit, s úgy tűnt, vele elindul a feltámadás felé a csapat, azonban hamar újabb pihenőt kapott. Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy nem tettek meg mindent a pécsiek, hogy kibillentsék ellenfelüket a koncentrációjukból. Rujáknak egy büntetőnél volt annyi lélekjelenléte, hogy Csorvásnak oda szóljon, belóg a lábujja a vonalon túlra, majd a másik oldalon berámolt egy triplát. Ekkor viszont már túl késő volt, s az Alba szinte hiba nélkül lehozta a hajrát.

Matematikailag viszont még mindig megvan az esélye a Panthers-nek, hogy ott legyen a playoffban, ehhez viszont hármas vagy négyes holtversenynek kell kialakulnia a Körmend, Sopron, Pécs és Oroszlány között. Akkor pedig minitabella dönt, ahol az egymás elleni eredményeken felül a pontkülönbségek is meghatározóak lesznek. Azonban a PVSK 11 év után ismét nagyon közel áll ahhoz, hogy lemaradjon a rájátszásról.

PVSK-Veolia–Alba Fehérvár 82-89 (19-21, 22-27, 16-20, 25-21)

Férfi kosárlabda NB I., 23. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

PVSK: RUJÁK 16/3, LEWIS 19/6, Funderburk 14/6, Meleg, BRKICS 19. Csere: Budimir 6/3, Carev, Krivacsevics 2, Demeter 6, Dragasevics, Hőgye. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Alba Fehérvár: GILLON 12, Curry 6, VOJVODA 27/9, LUKÁCS 14/6, DAVIS 23/3. Csere: Csorvási 2, Balsay, Hearst 5. Vezetőedző: Forray Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában