kézilabda

2021.03.16. 10:42

Sűrű program vár a Bányászra

Tíz nap szünet után ismét bevetésre kész a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapata. Kilvinger Bálint tanítványai ma 19.00-kor az NB I. B Keleti csoportjának második helyezettjével csapnak össze a Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

K. B.

A Kecskemét gárdája viszont nem véletlenül áll olyan közel a jövő évi NB I.-es szerepléshez, hiszen több komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékosa is van. Ország Ádám, Tóth Norbert (Vecsés, Cegléd), Bíró Balázs (Dabas, Cegléd) és Füstös Attila (Csurgó, Mezőkövesd) is a keretet erősíti. A Liga Kupa H csoportját pedig 4 győzelemmel és 2 vereséggel zárták elsőként a Békés, a Pick Szeged és a Mizse előtt.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Komló számára ne legyen szinte kötelező a siker, és a továbbjutás, hiszen a Magyar Kupa búcsút követően ez az utolsó sorozat, amit akár trófeával is befejezhetnek.

A bányászok az elmaradt Dabas elleni mérkőzést követően ismét nagy menetelésbe kezdenek. Két hét alatt négy tétmeccset játszanak a tervek szerint. A kecskeméti találkozó után jön a Cegléd elleni bajnoki vasárnap, majd a következő kedden a Liga Kupa visszavágó, végül azon a pénteken a MOL-Pick Szeged elleni NB I.-es mérkőzés.

Nem csak a Komló lesz érdekelt viszont ezen a napon a Liga Kupában. A női mezőnyben ugyanis a Kozármislenynek is ma 16.00-kor lesz lehetősége bizonyítani a NEKA-nál, érdemes a következő körbe lépésre. Ráadásul ez a találkozó a bajnokság szempontjából is érdekes lehet. Hiszen a balatonbogláriak mindössze négy ponttal szereztek eddig többet, mint Szemelrockék, s így az NB I. B nyugati mezőnyének második helyén tanyáznak.

A NEKA ráadásul hat góllal, fölényesen nyerte a két gárda december eleji bajnokiját, így van miért visszavágniuk a baranyaiaknak ezen a két találkozón.

A visszavágó is új időpontra került a napokban. Március 24-én 15.15-től mérkőznek Kozármislenyben a felek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában