Kosárlabda

2021.04.07. 20:51

Egy negyed alatt véget ért a PVSK kupakalandja

Nem tartott sokáig a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának Magyar Kupa-szereplése. Gyakorlatilag a negyeddöntő első negyedében olyan hátrányba került, hogy egy nagyobb csoda kellett volna a sikerhez.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

A Szombathely 26 pontjára 12-vel tudtak csak válaszolni Rujákék. A folytatás pedig hasonló mederben folyt tovább. A Falco szórta a pontokat a pécsi védelemről, azonban a vasutasok egyre többel feleltek. Azonban ez is nagyon kevés volt ahhoz, hogy felzárkózzanak. Minden egyes játékrészt megnyertek Váradiék, még akkor is, amikor már teljesen kiengedhettek, így pedig 96-69 lett a vége.

Mivel az első negyeddöntőben a Szolnok győzött az Alba Fehérvár ellen, így már az elődöntőben egy előrehozott finálét láthat majd az M4Sport közönsége, hiszen a bajnokság alapszakaszának első két helyezettje találkozik majd.

Szombathely–PVSK-Veolia 96-69 (26-12, 21-16, 22-19, 27-22)

Férfi kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő. Budapest, Ludovika Aréna, zárt kapuk mögött.

Szombathely: Doktor P. 12/6, Váradi 4, Benke 9/3, Bruinsma 26/15, Keller 2. Csere: Perl 14/6, Anderson 17/9, Lake 8, Barac 4, Kovács B, Dancsecs. Vezetőedző: Gasper Okorn.

PVSK: Ruják 10, Lewis 15/3, Demeter 3, Budimir 2, Brkics 23. Csere: Funderburk 5/3, Dragasevics 9/9, Krivacsevics 2. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

További eredmények: Alba Fehérvár–Szolnok 66-67, Debrecen–Szeged 87-80.

A Paks–Körmend mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Az elődöntők (Péntek): Szolnok–Szombathely, Debrecen–Paks/Körmend.

Ez következik a PVSK-nak: PVSK–Oroszlány (NB I., playout, április 14.).

Próbáltak változtatni, de úgy sem ment

Dragan Alekszics: – Nagyon erősen játszottak, sok kontakt­tal, miközben a védő és a támadóoldalon is sokat variáltak. Az első negyedben kicsit lefagy­tunk, túl sok hibát vétettünk, ami után az ellenfelünk elkapta a ritmust. Ezután próbáltunk változtatni, de elsősorban a támadóoldalon nem voltunk elég élesek. Mi folytatjuk a munkát és a play-outra fókuszálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában