Elbukták a rangadót

2021.04.23. 21:57

Gyorsan hátrányba került, kikapott a Pécs

Már a 3. percben betalált a Vasas labdarúgócsapata a PMFC ellen az NB II. 34. fordulójában, majd a 78.-ban és a 88.-ban ismét, s így a pécsieknek most nem jutott pont.

K. B.

Remekül kezdett a Vasas a Pécs ellen, hiszen egy szögletet követően lemaradtak a védők Balajtiról, aki félfordulatból lőtt Helesfay kapujába. Bár ezt követően a PMFC felpörgött, s több veszélyes helyzetet is kialakított, Rados és a felső kapufa is megakadályozta az egyenlítést. Az sem segítette a piros-feketék helyzetét, hogy az első negyed órában jól futballozó Hegedüs meghúzódott, és le kellett cserélni.

A lendület ezt követően kissé alább is hagyott, s ismét a Vasas volt a veszélyesebb a szünetig. A fordulást követően továbbra is nagy erőket mozgósítva igyekezett begyötörni a labdát a hazaiak kapujában, de Otigbáék jól tartották magukat. Még Grabant takarásból érkezett lövésébe is bele tudott nyúlni a Vasas hálóőre.

A slusszpoént a hazaiak tartogatták, a teljesen egyedül maradó Szatmári lőtt tanítani való módon tizenöt méterről Helesfay kapujának jobb felső sarkába Radó tökéletes asszisztjából. Végül pedig még Otigba is betalált egy szöglet után. Ezekben a szituációkban nagyon érezhető volt az eltiltott Rácz László hiánya. Így pedig az angyalföldiek tovább növelték esélyüket a bajnoki cím begyűjtésére, míg a Pécs kiszállt a feljutásért vívott harcból. Igaz, a szezon előtt újoncként nem is az volt a célja, hogy még egy osztályt lépjen felfele, egyszerűen csak nagyszerűen gyűjtögette a pontokat.

Vasas–PMFC 3-0 (1-0)

Férfi labdarúgó NB II., 34. forduló. Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Mohos Milán).

Vasas: Rados – Viczián (Kovács M., 77.), Otigba, Litauszki – Szivacski, Hinora (Vernes, 77.), Hidi M., Silye – Szatmári (Pátkai, 85.), Balajti Á. (Birtalan, 77.), Radó A. (Szilágyi, 87.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

PMFC: Helesfay – Kónya, Preklet, Katona, Németh M. – Grabant, Tölgyesi (Bartha L., 62.), Futó, Hegedüs (Keresztes B., 12., Óvári, 62.) – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 68.). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Balajti (3.), Szatmári (78.), Otigba (88.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában