Vízilabda

2021.04.20. 21:36

Kétszer annyi gólt lőtt a Szolnok, mint a PVSK

Gólzáporos mérkőzésen szenvedett 11 gólos vereséget az éllovas Szolnoki Dózsától a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata a férfi OB I. 26. fordulójában.

Szabó Dániel

20201009 Férfi OB I. osztályú Országos Vizilabda Bajnokság alapszakasz 1 csoport 9. forduló PVSK Mecsek Füszért - FTC-Telekom vizilabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Gál Dávid

Fotó: Laufer László

Szombaton a harmadik helyen álló OSC-t, kedden pedig az éllovas Szolnokot fogadta az Abay Nemes Oszkárt Sport­uszodában a pécsi csapat. Az előbbi mérkőzésen – egy remek második félidővel – összejött a tisztes helytállás, s a tabella első helyezettje ellen is hasonló célokkal ugrott a medencébe Török Viktor együttese.

A listavezető végig oktatott támadásban, az első, a második és a negyedik negyedben is hat gólt lőttek a hazai kapuba Filipovicsék, de a harmadik etapban is betaláltak négyszer. Ami viszont pécsi szempontból nagyon biztató volt, hogy Gál Dávidék is bátor és szép támadásokat vezettek, aminek 11 lőtt gól lett az eredménye. Persze, a Szolnok ennek a dupláját szerezte, de a magyar bajnokság csapatai közül csak kevesen tudtak tíznél többször betalálni Zivko Gocic gárdájának.

A PVSK jelenleg a tabella tizenkettedik helyén áll, s utolsó két bajnoki meccsén két riválissal találkozik. Előbb a Szeged, majd a Kaposvár érkezik Pécsre.

PVSK-Mecsek Füszért– Szolnoki Dózsa 11-22 (2-6, 3-6, 4-4, 2-6)

Férfi vízilabda OB I., 26. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Kovács S.

PVSK: Józsa – Kolozsi 2, Zerinváry, Csorba 2, Reisz, Gaszt 1, Kókai 1. Csere: Gál D. 3, Csama M. 1, Tóth-Gili, Rakonjac, Lihotzky 1, Sólyom. Vezetőedző: Török Viktor. Szolnok: Nagy V. – Angyal, Pijetlovic 2, Kovács G. 2, Konarik 2, Filipovic 6, Szeghalmi 3. Csere: Bányai (kapus), Schmölcz 5, Dőry, Nagy Á. 1, Melkuhn, Teleki. Vezetőedző: Zivko Gocic.

Török Viktor: – Viszonylag jól ment a játék, gólerősek voltunk, aminek örülök, csak az volt a baj, hogy hátul is gólerősek voltunk. A Szolnok kíméletlenül kihasználta a hibáinkat, de büszke vagyok a fiúkra, mert hatalmasat küzdöttek.

A OB I. állása: 1. Szolnoki Dózsa 80 pont, 2. FTC-Telekom 75, 3. OSC Újbuda 69, 4. BVSC-Zugló 65, 5. Vasas­Plaket 61, 6. Budapesti Honvéd 45, 7. UVSE 40, 8. ZF-Eger 40, 9. MVLC-Miskolc 35, 10. Szentes 32, 11. Kaposvár 30, 12. PVSK-Mecsek Füszért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában