Vízilabda

2021.05.13. 10:15

Ebben a szezonban is erőn felül teljesített a PVSK

A megszokottnál is fiatalabb kerettel, az élvonalban még újonc vezetőedzővel is túlszárnyalta a várakozásokat a 2020–2021-es szezonban a PVSK-Mecsek Füszért férfi vízilabdacsapata, amely 32 pontot gyűjtve a tizedik helyen zárta az OB I. küzdelmeit.

Szabó Dániel

20201009 Férfi OB I. osztályú Országos Vizilabda Bajnokság alapszakasz 1 csoport 9. forduló PVSK Mecsek Füszért - FTC-Telekom vizilabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Török Viktor PVSK Mecsek Füszért vezetőedző, Krizsán András ezdő, dr Szilágyi Kristóf edző,

Fotó: Laufer László

A tavalyi, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényt követően Török Viktor vette át a stafétabotot a korábbi vezetőedzőtől, Lukács Gergelytől. Az új trénernek ebben a minőségben még nem volt tapasztalata, ugyanakkor az utánpótlásban és Lukács segítőjeként is olyan munkát végzett, hogy a vezetőség számára nem is volt kérdés, hogy őt ültesse le a PVSK-Mecsek Füszért padjára. A mestert először az új szerepköréről kérdeztük.

– Úgy gondolom, hogy hamar megtaláltam a közös hangot a csapattal. Ez volt a kulcs. Én abszolút elégedett vagyok, mind az eredménnyel, mind az elvégzett munkával – mondta el lapunknak Török Viktor.

A járvány miatt a pécsi klubnak is szorosabbra kellett húznia a gyeplőt, így a korábbinál is szerényebb költségvetéssel, s rendkívül fiatal kerettel vágott neki az új szezonnak. Ennek ellenére ezúttal is a középmezőny egyik legmasszívabb gárdája volt a PVSK, amely végül a tizedik helyen fejezte be a 16 csapatos bajnokságot.

– Voltak bravúrpontjaink, de voltak olyan meccseink is, amelyeket meg kellett volna nyernünk. Összességében viszont nagyon szép eredmény ez a tizedik hely, főleg ettől a rendkívül fiatal csapattól – folytatta a vezetőedző. – A szezon előtt azt mondtuk, hogy nagyon jó lenne, ha 30 pont összejönne, ami össze is jött. Ha a körülményeket nézzük, gondolok itt a sérülésekre és a szezon közben távozókra, még talán erőn felül is teljesítettünk. Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Az utolsó két meccsünket mindenképp kiemelném, a Szeged és a Kaposvár ellen is nagyon kellett a győzelem, s remekeltek a fiúk, de órási dolog, hogy meg tudtuk verni idegenben a Honvédot, vagy hogy leikszeltünk itthon a BVSC-vel.

Három távozót már bejelentett a klub, Barát Ferenc, Rakonjac Zlatko és Csaba Márton is befejezi sportpályafutását. Török Viktortól megtudtuk, hogy dolgoznak a meghatározó játékos pótlásán, valamint az utánpótlásból felkerülő tehetségeknek továbbra is meg fogják adni a lehetőséget, hogy bizonyítsanak a felnőttek között.

Egy hely kiadó

Még csak tizenkét csapat számára értek véget a vízilabda OB I. küzdelmei, hiszen az alapszakaszban a legjobb négy helyezést elérő együttes még küzd az érmekért, közülük a Szolnok már biztosan dobogós helyen végez.

Az elődöntők rendhagyó módon, az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tartanak, s ebbe az alapszakaszban szerzett pontok is beleszámítanak. Mivel a Szolnok négy pontot gyűjtött korábban a BVSC ellen, így Zsivko Gocics együttese már az elődöntős párharc első meccsén kiharcolhatta, és végül ki is harcolta a döntőbe jutást – 11-7-re győzte le a Szolnok a zuglóiakat. A másik ágon a FTC rendkívül nehéz helyzetből, mínusz 6 pontról várta az OSC elleni csatát, amely első felvonását 7-1-re megnyerte, 6-3-ra módosítva a párharc állását. Az Ferencváros–OSC Újbuda elődöntő második mérkőzését ma 19.45-től rendezik meg, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában