Foci

2021.05.20. 11:41

Kulcsár Katalin ott volt a BL döntőjében is

Kevés a magyar női focibíró, de az aktívak közül Kulcsár Katalint nagy megtiszteltetés érte, ő volt a negyedik játékvezető a hölgyek göteborgi Bajnokok Ligája döntőjében.

Horváth László

Komoly elismerés a hazai labdarúgó-játékvezetés számára: a FIFA-kerettag Kulcsár Katalin volt a negyedik játékvezető a női Bajnokok Ligája-fináléban, amelyet vasárnap rendeztek meg Göteborgban, a Chelsea és a Barcelona csapatai között (a spanyolok 4-0-ra győztek). Kulcsár – aki 2011-ben férfi NB I-es meccsen is fújta már a sípot – 2005-ben debütált a nemzetközi porondon, tavaly női BL-elődöntőt vezetett, és bíráskodott a kanadai női világbajnokságon is. Mostani megtisztelő feladata azért is nagy szó, mert kevés a női focibíró Magyarországon. Igaz ez Baranyára is.

Nagy Istvántól, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága Játékvezetői Bizottsága elnökétől tudjuk, hogy a megyében jelenleg 95 játékvezetőt tartanak nyilván, közöttük három hölgy van. Sipos Katalin és Bizderi Nikolett az országos keret tagja, míg Kasza Kitti csak megyei meccseken tevékenykedik. Most folyik a játékvezetői tanfolyam, amelynek résztvevői május 15-én vizsgáztak. A kurzuson egy hölgy vett részt. A baranyai trióból Sipos Katalin benne van a női FIFA-keretben, míg Bizderi Nikolett országos asszisztens.

– Országos szinten is viszonylag kevesen vagyunk, sokkal több női játékvezetőre lenne szükség – hallottuk Sipostól. – Pedig külföldön és idehaza is nagy figyelmet fordítanak a női játékvezetésre.

Sipos 2006-ban vizsgázott le, 2012-től az országos keret tagja, 2019-től pedig a FIFA-é is. Vezetett már női Európa-bajnoki selejtezőt, Bajnokok Ligája-mérkőzésen tartalék játékvezető is volt. – A célom az, hogy minél tovább legyek nemzetközi kerettag és igyekszem ebből kihozni a maximumot. Bízom benne, hogy a jövőben az utánpótlás-válogatottak részére kiírt Final Tournament nyári döntőjében is kaphatok majd feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában