Kosárlabda

2021.06.10. 15:54

A döntőben vágott vissza a PEAC a Mohácsnak

A PEAC második gárdájának sikerével ért véget az Egyed Mihály nevét viselő Baranya megyei férfi- kosárlabda-bajnokság.

K. B.

Fotó: Getty Images

A döntőben az alapszakaszt szintén hét győzelemmel és két vereséggel záró MTE 1888 gárdája volt a pécsiek ellenfele. A mérkőzést a saját pályáján játszó mohácsi egylet kezdte jobban, azonban a nagyszünetre fordítottak Mojzesék, s onnantól megállíthatatlanul meneteltek.

– Az alapszakaszban csak a Mohácstól kaptunk ki, kétszer is. Ehhez hozzátartozik, hogy a vírushelyzet miatt egyszer sem tudtunk teljes kerettel kiállni, két-három kulcsjátékosunk mindig hiányzott ellenük. Ezért is örültünk, hogy velük döntőzünk, mert így tényleg megmutathattuk ki is a jobb – jelentette ki Cselik Bence játékos-edző. – A fél­időig szoros volt a finálé, de aztán tudtuk mit kell játszani ahhoz, hogy meg tudjuk őket verni. Akkor talán már kevésbé izgultak is a srácok.

A szünetet követően már nyugodtan játszotta a Pécs, ami a sikerhez kellett

A Mohács hosszan regnálhatott 2019 bajnokaként a mostani trónfosztásig, hiszen a tavalyi megyei szezonnak is ideje korán, bajnok­avatás nélkül lett vége. A PEAC szintén szeretné két évre kitolni legalább a címvédő szerepét, a következő idényt is hasonló sikert követően befejezni. A harmadik és a negyedik helyen nem történt változás az alapszakaszhoz képest.

– A harmadik szezonunkban egy teljesen új csapattal tudtunk bajnokok lenni. Ezért is hatalmas az öröm, hogy döntőzhettünk, és azt meg is nyertük. Reméljük, meg is tudjuk védeni a címünket – tette hozzá.

A végeredmény: 1. PEAC II., 2. Mohácsi TE 1888, 3. Mecsek SE-Öregfiúk, 4. Kozármisleny SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában