kézilabda

2021.06.07. 21:27

Jobban bírták az idegek csatáját Grünfelderék

Megnyerte 25-22-re a Liga Kupa fináléjának első meccsét hazai pályán a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapata a Csurgó ellen, így előnyből várhatja a szerdai visszavágót.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nagy elánnal kezdte a Komló és a Csurgó is a Liga Kupa döntőjének első felvonását, azonban egyik oldalon se találták az első percekben a megfelelő réseket a főszereplők. Hol Granics vagy Pallag védett, hol a kapufán csattant a lövés. A harmadik percet megkezdve viszont Sunajko megtalálta az utat a kapuba, s nem sokkal később Grünfelder ismételt. A bányászoknak viszont nem sikerült elindítani lefele a lejtőn riválisukat,a főleg Hanusznak köszönhetően, aki három-négy nagy esést követően megfoghatatlanná vált. Gólt azonban csak tízet-tízet láthatott a közönség a szünetig, mivel a bányászok a kiváló védekezés mellett sok ziccert hibáztak.

A fordulás után a Csurgó kezdett jobban, de aztán a Komló megtalálta támadásban ritmusát, s le tudta lassítani Hanuszt, így végül győzni tudott, miközben kórusban zúgott a „Jól játszotok!” felkiáltás.

Sport36-Komló–Csurgó KK 25-22 (10-10)

Férfi kézilabda Liga Kupa, döntő, 1. mérkőzés. Komló, 350 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.

Komló: GRANICS – TAKÁCS B. 3, GRÜNFELDER 3, Jóga 1, Balázs S., SUNAJKO 5, Hoffmann. Csere: Oláh T. 1, Szkokán, MELNYICSUK 4, CSOMOR 5/3, Jerkovics 1, Vaskó 2, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Csurgó: PALLAG – Gebhardt 1, Ács P., HANUSZ 11/4, SZEITL 4, BARSOS 5, Kovacevic. Csere: Füstös (kapus), Vasvári, Tormás Nemeshalmi, Kerkovits 1. Vezetőedző: Baranyai Norbert.

Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/7, ill. 4/4.

A visszavágót szerdán 18.00-kor kezdik a csapatok Csurgón.

Igazi döntő volt

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: – Kiválóan teljesített a Csurgó kapusa, de a helyzeteink megvoltak. Aki másra számított, nem sok Komló-Csurgó meccset látott. Nagy csata dúlt a pályán. Ezen a meccsen az számított, hogy ki tud jobban koncentrálni. Rengeteg helyzetet kihagytunk, már az is nagy eredmény, hogy így nyerni tudtunk. Örülök, hogy egy ilyen mérkőzésen háromgólos előnyt tudtunk kiharcolni, de semmi nem dőlt el. Döntőhöz méltó találkozó volt, szerdán Csurgón is hasonlóra számítunk. Mindkét csapatnak gratulálok a teljesítményéhez!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában